Fiat Seicento: te weinig remdruk achterwielen

Bouwjaar: 1998, Motorinhoud (cc): 900

Te weinig remdruk op de achterwielen. Wij hebben 2 nieuwe remdrukregelaars gemonteerd, nieuwe hoofdremcylinder, nieuwe remschoenen, nieuwe remslangen achter, 2 nieuwe remcylinders op de achterwielen, remleidingen meerdere malen ontlucht echter het probleem blijft zich voordoen. Doordat er op de een of andere manier nog steeds te weinig remdruk is komen de remschoenen te weinig naar buiten. De remtrommels zijn ok. Wie heeft enig idee wat dit kan zijn?

JaccoenAart

Geplaatst door JaccoenAart , lid sinds 3 jaar geleden

18 Reacties

ferdinand, 3 jaar geleden

Heb je de schoenen wel gesteld of zijn het zelfstellende remmen.
Ferry

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Heb je een losse remkrachtregelaar onder de auto zoja is deze gangbaar of zitten de remkrachtverdeler in de wielremcilinder , en heb je dan de juiste wielremcilinders ?

JaccoenAart, 3 jaar geleden

Er zijn geen stelmogelijkheden alleen via de handrem.

JaccoenAart, 3 jaar geleden

De 2 remdrukregelaars zitten tegen schutbord voor links en rechts achter. We hebben de 2 juiste wielremcilinders.

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Dan is het remsysteem dus zelfstellend , werkt dit naar behoren , is het systeem gangbaar , remschoenen met glijplaten die over pennen vallen .
Handremwerking is wel goed , op de remtestbank ?
Is de auto afgekeurd op te weinig remwerking bij de apk ?

JaccoenAart, 3 jaar geleden

De auto is inderdaad afgekeurd op te weinig remwerking aan de achterwielen bij de APK. De handremwerking is wel goed.

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Heb je de gymschoenen al goed schoon gemaakt en de trommels goed schoon geschuurd , hoeveel nm bedroeg de remkracht en was er verschil tussen links en rechts ?
Als de totale vertraging goed is dan is het niet belangrijk hoeveel de achterwielen remmen als ze maar vertraging hebben.

voyager, 3 jaar geleden

Als ik het goed heb is deze model uitgerust met last afhankelijke remdruk regelaar.
Is deze gecontroleerd op werking/cq juiste afstelling?

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Die vraag heb ik op 8 -11 ook al gesteld voyager maar geen antwoord op gehad.

JaccoenAart, 3 jaar geleden

Wij zijn er nog steeds mee bezig. Wij hebben 2 nieuwe remdrukregelaars erop gemonteerd dus hij is onafhankelijk. Zijn de remdrukregelaars af te stellen? De remschoenen zijn ook vernieuwd en erop gemonteerd en remtrommels zijn uitgeschuurd. Echter nu denken wij dat het waarschijnlijk toch de remtrommels zijn, dus die worden er morgen ook op gemonteerd. Uitkomst daarop volgt.

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Je weet zeker dat er bij de achteras geen lastafhankelijkremdrukregelaar zit ?

skilcom, 3 jaar geleden

...bij een Seicento???

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Dingen uit sluiten .

JaccoenAart, 3 jaar geleden

Tja....wij hebben er nu nieuwe remtrommels op gemonteerd maar helaas......ook dit helpt niet. Er zit zeker GEEN lastafhankelijk-remdrukregelaar op de achteras. We hebben nu het hele remsysteem vervangen maar zonder succes: als de motor loopt en we trappen de voetrem/bedrijfsrem in, draaien de beide achterwielen er gewoon doorheen. Wat nu, wie heeft nog een idee?

JaccoenAart, 3 jaar geleden

Zijn de remdrukregelaars in te regelen? Is daar misschien speciaal meetaparatuur voor nodig? Zoiets als dit hebben wij na 30 jaar sleutelen nog nooit meegmaakt.

skilcom, 3 jaar geleden

Er is maar één oplossing, alles demonteren, en remleidingen eens doorblazen... Daarna controleren op beschadigingen, en of, gezien de leeftijd van de auto, ineens alle remleidingen vervangen... de rest is al nieuw heb ik begrepen, dus kan het alleen daar nog aan liggen... verstopte leidingen, of dat ze ergens valse lucht zuigen, waardoor er geen of onvoldoende druk op de rempompjes van de achterwielen komt...

JaccoenAart, 3 jaar geleden

Wij hebben alles al gedemonteerd en de remleidingen tussen de beide remverdelers en de remcilinders achter doorgeblazen, links en rechts. Geen enkel resultaat. Na alles al te hebben vervangen remt de Fiat nog steeds als in het begin 4 weken geleden, na de afkeur op de achter remmen. Hij gaat nu komende vrijdag naar een Fiat dealer. Uitslag volgt.

toca1969, 1 maand geleden

Hallo JaccoenAart, hier hetzelfde probleem,
ook al alles vervangen behalve de achterste remslangen. Wat was het nog bij u? en hoe opgelost?
Mvg Tom Calon.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.