Fiat Palio: Tikkende palio

Brandstof: Benzine

Sinds gister heb ik een tik in het blok van mijn palio aan de linkerkant waar ook de distributie zit, kan het zijn dat dit de nokkenasversteller is het is zowel bij lage als bij hogere toeren van de motor, olie pijl is goed.

steve brown76

Geplaatst door steve brown76 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Palio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

peter55 (0), 13 jaar geleden

misschien klepveer gebroken, even kleppendeksel eraf, tuimelaars een voor een in de hoogste stand zetten en kijken of alle kleppen met even veel kracht ingedrukt kunnen worden. een klep wat makkelijker in te drukken dan prijs, gebroken klepveer.

jeroenmonteyne (0) PRO, 13 jaar geleden

Nokkenasversteller zal het in ieder geval al niet zijn.
Meer zeggen is moeilijk zonder een motortype op te geven.

steve brown76 (0) PRO, 13 jaar geleden

Sorry vergeten aan te geven is een 100 pk 16v uitvoering

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Gooi eens eens een blikje hydraulische klepstoter reiniger bij de olie,kan zijn dat de klepstoters inwendig vervuild zijn,dan kun je de klepstoters horen tikken.
Kan zijn dat er te dikke olie in het blok zit,ook dan hoor je de klepstoters,maar dan moet het wel over zijn als het blok warm is.
En de nokkenas kan spits geworden zijn,ook dan hoor je de klepstoters,alleen gebeurt dit heel zelden bij de 1.6 16v blokken

thei11316 (0), 13 jaar geleden

en .....hoe is het afgelopen????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Palio of stel zelf een nieuwe vraag.