Fiat Marea: Verhoogd staionair toerental

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

marea weekend 1.6 16v 1996 motor loopt af en toe een verhoogd toerental plusminus 3000-3500 toeren diverse malen door dealer laten uitlezen, geen fout codes, gasklephuis vervangen
maar tot heden toe blijft hij te hard lopen af-en toe
graag u reactie
garage hans gerritsen
info@garagehansgerritsen.nl telefoon 0314-661500

hansgerritsen

Geplaatst door hansgerritsen (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

joep5513 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je een 4 gasmeting gedaan? En de lambdaspanning gemeten?
Kan natuurlijk ook gewoon valse lucht trekken.

skooby (0), 15 jaar geleden

Iets dergelijks heeft de mijne ook (zelfde type/bouwjaar/motor) maar gelukkig nooit zo hoog als dat. Af en toe pakt hij 2000-2500 toeren stationair. Dat was korte tijd verholpen toen de garage (Fiat Blaas in Middelburg) de stappenmotor van ik meen de luchtinlaatklep had schoongemaakt, maar hij doet het inmiddels weer. Af en toe heb ik het tegenovergestelde, met name als ik een lange snelwegrit heb gemaakt. Ik trap de koppeling in en de motor maakt te weinig toeren en valt uit. Door opnieuw te starten of gewoon de koppeling weer op te laten komen, slaat de motor weer aan. Lag volgens de garage aan hetzelfde punt. Is sindsdien gelukkig niet meer voorgekomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Marea of stel zelf een nieuwe vraag.