Fiat PUNTO: Versnellingspook resoneert

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 199B4000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 62

Goedendag,

Sinds enige tijd hoor ik tijdens het rijden een resonantie in de auto, deze resonantie blijkt afkomstig te zijn van de versnellingspook. Wanneer ik de pook vastpak voel ik het ook en wanneer ik deze opzij duw onderdruk ik hiermee de resonantie. Het valt het meest op in z'n 5e versnelling bij een snelheid van 110 km, zo'n beetje mijn kruissnelheid. Het is toerental afhankelijk, in lagere versnellingen doet hij het ook maar dan is het uiteraard maar een fragment door het oplopende toerental.

Mijn vermoeden is dat de trillingen worden doorgegeven door de schakelkabels tussen het motorblok/bak en het schakelmechaniek.
Weet iemand of dit inderdaad zou kunnen en of er ergens tussen het motorblok/bak en het schakelmechaniek een soort van dempingsmechanisme zit om de trillingen tegen te gaan? De kabels zelf vervangen heb ik al aan gedacht maar lijkt me niet de oplossing?!

Alvast bedankt voor het meedenken en het antwoord.

Groet,
Yvo

u00k6m6

Geplaatst door u00k6m6 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

skilcom (0), 5 jaar geleden

Kan zowat van overal komen... motor ophanging, aandrijfassen, koppeling, maar ook van de versnellingsbak zelf... Alles eens goed nakijken zou ik zo zeggen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.