Fiat : Zelfstellende achterrem

De trommels van de achterrem van mijn cinq. zijn op 1 kant zonder problemen af te nemen. De andere kant niet. Dit heb ik bij andere auto's ook wel meegemaakt, maar daar kon je op de een af andere manier het zelfstelmechanisme van buitenaf terugzetten waardoor de trommel toch eenvoudig kan worden afgenomen. Ik heb gekeken bij de trommen die wel los wilde, maar ik kan geen palletjes o.i.d. ontdekken. Toch moet er iets zijn. Wie weet waar het stelmechanisme zit en hoe dit van buitenaf te bereiken is?

Dick2192

Geplaatst door Dick2192 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

michaelf (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarschijnlijk zit de handremhevel vast gebeurt wel vaker bij deze modelen meestal met een klap met een hamer op de hevel komt deze wel los.Het stel mechanisme zit op de schoenen en zijn een soort frictieplaatjes.Als je het los hebt zal je de handremhevel in de trommel los moeten halen en het draaipunt gangbaar moeten maken.

grt Michael

Dick2192 (0), 18 jaar geleden

Michael bedankt voor je antwoord, Als je de schoenen wilt vervangen of losnemen moet je die frictieplaatjes (midden op de remschoen met een doorsnede van zo'n 2,5 a 3 cm??) ook demonteren? hoe doe je dit? van achteruit lostikken?

michaelf (0) PRO, 18 jaar geleden

Frictieplaatjes worden op de nieuwe remschoenen geleverd hoef je dus niet los te halen.Het loshalen van de schoen is vrij eenvoudig je duwt met een bandenlichter of grote schroevendraaier de schoen naar buiten deze kan dan door een uitsparing in je naaf naar je toe getrokken worden wel eerst de veren demonteren!

grt Michael

monteynejeroen (0), 18 jaar geleden

Een cinquecento heeft geen bijstel mechanisme dat je kan regelen. Als je de trommel niet los krijgt is dat meestal omdat het hefboompje (achter op de trommel) waar de handremkabel aan vast hangt vast zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Overig of stel zelf een nieuwe vraag.