Ford USA F150 2003: Ford F150 loopt onregelmatig

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: V8 5.4

Al geruime tijd loopt mn Ford onregelmatig, zowel op benzine als op gas. Bij een gespecialiseerde F150 dealer werd een probleem gemeten bij de 6e cilinder. Daarna penbobine vervangen, geen verbetering. Motor loopt slecht stationair, op de snelweg bij versnellen, stottert die. Als ik de overdrive uitschakel, is het probleem minder. Iemand enig idee? Ik kwam met googelen op http://www.tiepie.com/nl/automotive/GMTO...
Hier vinden ze bij een F150 een ontstekingsprobleem met bepaalde osciloscoop.

jhuijben

Geplaatst door jhuijben (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford USA F150? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

wat voor foutcode kregen ze bij het uitlezen?

gr

Peco power

jhuijben (0), 13 jaar geleden

Ik geloof dat dat toen een misfire was. Vandaag bij een specialist in Ursem langs geweest. Onderweg voortdurend haperen. Ook af en toe flikkerde "service engine soon". Daar aangekomen uitgelezen maar geen melding. Liep daar stationair als n zonnetje, maar haperde weer bij de testrit. Nu gaan ze volgende week naar de katalysator kijken maar dat lijkt me geen oorzaak te kunnen zijn. Heb de eerdere forumberichten hierover ook gelezen. Jezelf sprak over nokkenas sensoren. Op US site hebben ze het steeds over het vervangen van coils? wat soms tot verbetering leidt.
Gr

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Coils zijn de (dis) bobines. met uitlezen geen fouten.... misfire is idd een cilinder die niet gevonkt heeft. maar teveel inspuiten, levert ook misfire op en dat is nog wel eens een probleem. De specialist in ursem, zou de auto rijdend moeten uitlezen, en dan de livedata loggen, kun je de fuel trim van de cilinderrijen namelijk analyseren, rich or lean, dwz te rijk of te arm. maar, hij doet het op zowel gas als benzine??, dit zijn vervelene storingen, die je eigenlijk alleen met die livedata kunt vinden. Er is toch niet een lambdasimulator geplaatst die niet voor deze motor bedoeld is? (ik gis ook even naar wat mij zo te binnen schiet)

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA F150 of stel zelf een nieuwe vraag.