Ford USA F150: Injectiemotor loopt onregelmatig op LPG

Bouwjaar: 1994, Brandstof: LPG, Motorcode: V8 5.8EFI

Goedenavond;
Ik heb onlangs een Ford F150 1994 met V8 5.8l EFI motor gekocht. Bij de aankoop zei de verkoper dat ik de Throttle Pos Sensor los moest laten anders loopt de motor niet goed. Ik heb inmiddels een nieuwe sensor gezet, en de bak schakelt als een zonnetje, echter, de stroboscoop liet zien dat de ontsteking misfired. Als ik de TPS los gooi, loopt de motor mooi glad en vervroegd de motor keurig.
Het is me duidelijk dat LPG een probleem is bij een motor met injectie..
Wat zou een oplossing kunnen zijn? Zou je de computer ook in noodloop kunnen zetten?

Wie oh wie?
met vriendelijke groet
Ton van der Sluijs

Ton van der Sluijs

Geplaatst door Ton van der Sluijs (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford USA F150? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

En wat voor installatie ligt er in deze Ford, want er zijn nogal wat verschillende. TPS geeft waarschijnlijk een aansturing voor de hoeveelheid lucht en daaraan weer de vervroegde ontsteking. Maar bij het loskoppelen van de tps zal de motor waarschijnlijk al in noodlop gaan en dan niet meer naar dat signaal kijken. Lijkt me een klusje voor een lpg specialist, liefst 1 gespecialiseerd in jouw merk installatie.

gr

Peco Power

Ton van der Sluijs (0), 13 jaar geleden

Goedemorgen; bedankt voor Uw reactie!
ER ligt een IMPCO in, een niet afregelbare unit met zo'n groot rond open luchtfilter. De info die hij direct van de verbranding moet hebben zal van de MAP sensor en de Lambda zijn plus daarbij gevoegd de inspuiting. Aangezien er geen benzinestroom is, raakt de PCM in de war. Nu heb ik gelezen van een LAMBDA SIMULATOR...... dan denkt de auto dat ie op benzine loopt. Ik denk erover om Auotronics in Zwaagdijk te bellen.
Ik hou je op de hoogte

met vriendelijke groet
Ton

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Inderdaad, en lambdasimulator kan soms effect hebben. Impco is een goede installatie voor deze auto.

Ton van der Sluijs (0), 13 jaar geleden

Het probleem is gevonden!
Garage Rijnzicht in Katwijk is bezig met LPI te plaatsen. Na een nieuwe throtlle pos sensor te hebben geplaatst, en het systeem via de computer ging werken, schakelde de bak als een zonnetje mmar liep de motor schokkerig. Nadat ik de stroboscoop had gezet, bleek dat in noodloop de motor mooi vervroegde maar via de computer heen en weer sloeg van vroeg naar laat. Rijnzicht vertelde, dat de LPG een constante flow is en dat de compu middels de ontsteking naar de juiste verbranding aan het zoeken is. In noodloop (tps los schakelt de bak lomp) en toont een mooie vervroegings curve.

keep you posted! Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA F150 of stel zelf een nieuwe vraag.