Ford USA F150 1997: Schakelt 1e trap niet bij koude motor

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Transmissie: Automaat

Hallo,
Ik heb een Ford F150 uit 1997.
Als ik hem start bij een koude motor dan schakelt hij niet over Naar de 2e trap
Bij warme motor schakelt hij probleemloos.
Olie mooi schoon en op peil.
Zit er misschien ook een oliefilter voor de versnellingsbak? En waar zit die dan?

Mvg,
Marijn

V8pickup

Geplaatst door V8pickup , lid sinds 3 jaar geleden

3 Reacties

ferdinand, 3 jaar geleden

Ten eerste hoe ziet de olie eruit.Moet rood zijn en niet bruin of zwart.Daarnaast heeft jou bak een filter.Zit in de bak. Pannetje er onder uit ,dan zie je hem wel zitten en vervang dan gelijk je olie (ATF).
ferry

jvr, 3 jaar geleden

Wat Ferry zegt. Als de transmissie pan er af is zie je hem zo zitten (dat platte ding). Maak dan ook meteen de magneet onder in de pan even schoon als daar slijpsel op zit.

Ik weet niet hoe dit bij de F150 zit, maar sommige pannen hebben een bout aan de onderkant om de olie af te tappen. Het is dan erg aantrekkelijk om alleen de olie te vervangen en het filter niet. Dat mag alleen als dit zo in het boekje staat. De olie kan er dan wel "mooi schoon" uit zien, maar als het filter dicht zit heb je daar niet veel aan. Bij twijfel: vervang olie + filter + pakking.

jvr, 3 jaar geleden

En is het probleem inmiddels verholpen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA F150 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.