Ford USA Mustang : start niet

Bouwjaar: 1979, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 4 cilinder

Beste sleutelaars,

Ik ben nou ongeveer een jaar bezig om mijn mustang aan de praat te krijgen. Als hij start loop hij verder prima, maar hij heeft start problemen, auto heeft ongeveer 13 jaar stilgestaan in garage.
Dit heb ik allemaal al vervangen:
startmotor
rotor/verdelerkap
bougies
luchtfilter
carberateur helemaal schoon gemaakt.

Maar nog steeds start hij heel moeilijk.

Heeft iemand nog idee wat het kan zijn?
Bij het starten hoor je de startmotor wel werken en na enige tijd lijkt het of de motor aan slaat maar doet dit niet. Als je de auto aansleept loopt hij verder prima en start daar na ook weer op het contact.
Zou het kunnen dat de benzinepomp niet meer goed functioneert......?

Groeten Lakshmi

corsica-owner

Geplaatst door corsica-owner (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford USA Mustang? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

hoeveel volt levert je accu tijdens het starten ?

jacques1967 (0), 13 jaar geleden

Eerst ff de accu aan de lader zetten. Als de accu te leeg is wil ie sowieso niet starten op eigen kracht. Daarna zou je ook kunnen proberen met een zgn starthulp (bijv remreiniger in spuitbus oid, deze in de carburateur spuiten en dan starten) de motor en brandstoftoevoer normaal werkend te krijgen. Hij moet toch benzine krijgen aangezien u zegt dat met aanslepen de motor wel loopt. Ook kan het zijn dat er roest / vuil in de benzinetank zit of slechte benzine(oude). Ook het brandstoffilter kan gedeeltelijk verstopt zitten. U zou kunnen proberen om de benzineslang aan de kant van de carburateur los te koppelen en dan met behulp van een 2e persoon die op uw commando start , en u vangt de brandstof op in een fles oid,als er genoeg doorstroming en druk is dan ligt het niet aan de brandstoftoevoer. Mijn amerikaan bijvoorbeeld, start wel maar slaat niet aan/slecht op gewone euro 95 om de een of andere duistere reden. Ik tank V-power maar er zijn ook andere, net zulke goede aanbieders. Overigens is de accu van deze auto ook 13 jaar oud? Dan moet er gewoon een verse nieuwe accu in. Anders blijf je de accu opladen en dat ding ontlaadt zichzelf dan gedeeltelijk

Veel succes, Jacques

corsica-owner (0), 13 jaar geleden

Beste Fordmonteurtje en Jacques,

Bedankt voor julie reactie! Om te beginnen heb ik de tank al helemaal leeg gehaald en schoon gespoeld, ook tank ik altijd 98 benzine. Dus vuil in de tank of verkeerde benzine kan het niet zijn. De probleemen lijken inderdaad op die van een lege accu, maar ik heb mijn accu al een aantal keer omgewisseld met een andere uit andermans auto, maar hij geeft dan dezelfde problemen. De dynamo werkt verder wel, dus dat kan het ook niet zijn. Ik neem aan dat u daarom het advies gaf om de accu te meten tijdens het starten. De leen-accu komt wel uit een diesel maar dat maakt volgens mij niets uit....? Ik zal uw beide adviezen op volgen en houd u op de hoogte.

Met vriendelijke groet Lakshmi

corsica-owner (0), 13 jaar geleden

Sorry voor de wat late reactie, maar ik heb niet eerder tijd gehad om aan de auto bezig te gaan.
Ik heb de benzineslang van de carbrateur los gedraaid en de benzine spoot er gewoon uit, niet de benzinepomp dus......
De accu was inderdaad leeg, maar dat is niet zo gek want de auto heeft weer enige tijd stil gestaan. Dus weer volle accu er in, maar hij wil nog steeds niet starten.
Ook heb ik hem weer geprobeerd aan te slepen maar nu start hij zelfs dan niet meer.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

gaat ie niet rond of slaat hij niet aan ?

corsica-owner (0), 13 jaar geleden

Beste Fordmonteurtje,

De motor draaid wel goed rond, alleen slaat hij niet aan. Ik heb net ook gekeken of de bougies vonkten en die doen het ook gewoon.....

Met vriendelijke groet Lakshmi

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA Mustang of stel zelf een nieuwe vraag.