Ford USA Thunderbird 1956: stil vallen

Bouwjaar: 1956, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 5100

koude motor start en loopt perfect, na c.a. 30 km als de motor heet is geworden valt hij ineens uit en start niet meer.
na verloop van tijd als de motor iets afgekoeld is start hij wel weer maar loopt niet zo fijn meer als voorheen, iets rauwer en stoterig. omdat de motor toch nog steeds erg warm is kan ik c.a. 10 km rijden en dan herhaald het probleem zich.
de motor is gereviseerd en er zit een nieuwe kabelboom in de auto, alles laten doen door gecertificeerde vak bedrijven.
heb de carburateur en de bobine reeds vernieuwd.
ik weet niet meer wat de oorzaak kan zijn, wie kan mij helpen en uitleggen wat het probleem kan zijn.
in afwachting,
vriendelijke groet,
becaz.

becaz

Geplaatst door becaz , lid sinds 10 maanden geleden

2 Reacties

lange-frans, 10 maanden geleden

zou eerst het ''gecertificeerde vak bedrijf'' dat de motor gereviseerd heeft even bellen ......hoeveel garantie op revisie en of hun hem kunnen uitlezen/testen ...........ik heb nl de indruk dat er bij ''revisie van motor'' iets niet goed gegaan is. kan natuurlijk ook gewoon aan afstelling liggen.

    dank je wel voor je reactie, we hebben inmiddels de contactpunten iets ruimer gezet en het resultaat is dat hij nu langer blijft rijden. helaas nu na ca 65 km sloeg de motor weer af, na een koelingsperiode van ca 20 min. startte hij weer en kon ik verder rijden. zou het ook aan de condensator bij de ontsteking kunnen liggen??. - becaz, 10 maanden geleden

Beste antwoord, geplaatst door becaz, 10 maanden geleden

dank je wel voor je reactie, we hebben inmiddels de contactpunten iets ruimer gezet en het resultaat is dat hij nu langer blijft rijden. helaas nu na ca 65 km sloeg de motor weer af, na een koelingsperiode van ca 20 min. startte hij weer en kon ik verder rijden.
zou het ook aan de condensator bij de ontsteking kunnen liggen??.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA Thunderbird of stel zelf een nieuwe vraag.