Ford USA Thunderbird 1979: Wat is nu de juiste olie ?

Bouwjaar: 1979, Brandstof: Benzine, Motorcode: 351cid 5800cc

Goedenavond,kan iemand mij helpen aan een werkplaatshandboek van een Ford Thunderbird b.j. 1979, en een owners manual want ik kan er maar niet achter komen welke olie ik nodig heb voor deze t. bird en op welke olie ik moet comtroleren.
Wagen rijd goed temperatuur blijft goed alleen als hij op temperatuur komt gaat hij wat onregelmatig lopen, ook loopt hij bij stilstand in drive erg te trekken als ik de rem loslaat loopt hij snel weg en schakeld zelfs naar de 2e versnelling als de wagen koud is valt hij echt in de versnelling dit moet toch geruisloos gaan. Wagen heeft net 59000 miles gelopen
Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? en weet iemand een goede monteur in flevoland die echt weet wat hij repareerd.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Gr. Jaap

bromfiets

Geplaatst door bromfiets (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford USA Thunderbird? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Edje Raketje (0), 13 jaar geleden

10w40 is uitstekend geschikt.
Als ik verder je verhaal lees denk ik dat er iets mis is met de carburateur.
Het trekken zal komen door een hoog stationair toerental, wat meestal een gevolg is van een lek membraan of een lekke vacuumslang.
Als het een ex-Californiaauto is zitten er erg veel vacuumslangetjes aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA Thunderbird of stel zelf een nieuwe vraag.