Ford Focus C-Max: 1,6 TDCi Inhouden

Bouwjaar: 2005

Hallo iedereen,
Ik ben in het bezit van een focus C-max 1,6TDCi.
Ik zit met het probleem dat de wagen soms rond de 1750tr/min één tot twee seconde echt plots ophoud met trekken (inhouden). Hij heeft soms wel 10 keer per dag en andere dagen doet hij het niet. In de garage (erkende dealer) weten ze het niet of zeggen dat het normaal is. Er staan geen foutcodes opgeslagen in het geheugen(zeggen ze). Kan dit aan de gasschakelaar liggen? Of weet iemand waar het wel kan aan liggen? Is er nog iemand met dit probleem? Hij heeft het alleen bij dit toerental!

je5222

Geplaatst door je5222 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

yoshi (0) PRO, 18 jaar geleden

Een tip: Kijk eens of het oliepeil niet te hoog staat. Bij te hoog oliepeil kan er olie via de carterventilatie in de inlaat terecht komen. Die aansluiting zit juist voor de MAF-sensor. De MAF-sensor kan hierdoor vervuilen en een onjuiste waarde doorgeven naar de PCM. Dus oliepeil even nazien en eventueel de MAF-sensor nazien. Is er sprake van vervuiling dan kan de MAF-sensor voorzichtig gereinigd worden met remmenreiniger of ontvetter.
Ook kan je eens kijken of er in het brandstofsysteem geen lucht zit. Dit kan door bijvoorbeeld een snelkoppeling die niet 100% goed zit of een leiding die ergens ligt tegen te schuren.

je5222 (0), 18 jaar geleden

nee de olie staat onder het maximum. De wagen heeft nog maar 5000km gereden en heeft het al van het begin.

je5222 (0), 18 jaar geleden

bedankt voor de reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.