Ford Focus c-max: 1,6 TDCi Inhouden

Bouwjaar: 2005

Hallo iedereen,
Ik ben in het bezit van een focus C-max 1,6TDCi.
Ik zit met het probleem dat de wagen soms rond de 1750tr/min één tot twee seconde echt plots ophoud met trekken (inhouden). Hij heeft soms wel 10 keer per dag en andere dagen doet hij het niet. In de garage (erkende dealer) weten ze het niet of zeggen dat het normaal is. Er staan geen foutcodes opgeslagen in het geheugen(zeggen ze). Kan dit aan de gasschakelaar liggen? Of weet iemand waar het wel kan aan liggen? Is er nog iemand met dit probleem? Hij heeft het alleen bij dit toerental!

je5222

Geplaatst door je5222 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

EGR niet goed.

Willem

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee,ik denk eerder dat je olie in het inlaatspruitstuk krijgt,door een slechte carterontluchtingsklep,en waar je carterontluchting weer in de inlaat komt,zit vlakbij, je MAFsensor,en dus onder de olie komt te zitten,waardoor deze niet goed meer werkt.
De dealer zou daarmee eigenlijk op de hoogte moeten zijn,want daar is een modificatie voor.

Niels

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zie net dat yoshi me al voor was.

Niels

je5222 (0), 18 jaar geleden

olie staat onder maximum. kan dit dan ook? de wagen heeft maar 5000km gereden! Kan dit zo vlug al? Bedankt.

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja,dat is een verkeerd systeem af fabriek.
Er is nu een gewijzigde carterontluchting voor.


Niels

je5222 (0), 18 jaar geleden

Ik dank u al voor u reaktie. Maar in de garage zeggen ze dat er al een nieuwe versie opzit. maar toch zit er nog olie in het inlaatstuk. Is dit normaal? En kan ik daar iets aan doen? Het probleem begint alleen maar erger te worden. Hij begint bij verschillende toerentallen in te houden. Kan ik dit gewoon reinigen met er remmenreiniger op te spuiten of moet je nog iets meer doen? En is er iets speciaals waar ik naar moet uitkijken? Ik dank U voor U reacties. Komt er door deze nieuwe carterontluchting nog olie?

MekMek (0), 18 jaar geleden

Hoi hoi,

Laat even je gaspedaal nakijken, heb ook ziets gehad pasgeleden, allerlei dingen laten testen, nameten gloeibougies vervangen zelfde probleem. Toen hebben ze voor de grap eens het gaspedaal vevangen + een of andere gas sensor en dat losste het probleem op. Je kan gewoon vragen vervang even het gaspedaal +(met sensor) werkt het dan werkt dan is dat mooi :) werkt het niet dan monteren ze de oude weer.

Succes.

MekMek (0), 18 jaar geleden

Hoi Bert,

Was jouw probleem inmiddels al verholpen, laat even weten, ben nieuwsgierig wat het nou was.

je5222 (0), 18 jaar geleden

this nog altijd verholpen. In de garage zeggen ze dat het normaal is, ofwel voelen ze er niks aan. Hij begint het alsmaar erger te doen. In de garage zeggen ze dat je met een zware voet moet rijden met zo een motor. nochtans wordt er niet kalm met gereden maar ja.

groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.