Ford Focus: aanlopend geluid tijdens scherpe linkerbocht (rotonde)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6l

hallo
Mijn focus uit bj 2000 heeft sinds kort een licht aanlopend/ krakend geluid, (aan de rechterkant), bij scherpe linker bochten (bijna uiterste stuurstand) en soms bij het remmen maar niet op hoge snelheid alleen de laatste meters tot stilstand. De remschijven en blokken zijn net vervangen en lopen ook niet aan heb de auto op de krik gehad en allebei de kanten gecontroleerd op aanlopen, niks te merken. Ook de wiellagers zijn in orde en maken geen geluid. Het lijkt er op of dat het de homokineet is (wielzijde) kan dat? Zou ook verklaren waarom ik niks hoor als de auto opgekrikt is toch?

Zou iemand mij hierin kunnen assisteren?

andy81

Geplaatst door andy81 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ron001 (0), 8 jaar geleden

Beste

Een Homokineet is zeker een verdachte, maar houdt er rekening mee dat ook een beschadiging van het wiellager (rollichaam of lagerschaal) deze symptomen kan geven.
Wanneer de auto op de krik staat is het gewicht van het lager af en kan het zijn dat je door het wiel te draaien niets hoort. Plaats aan beide zijden je auto op blokken zodat de wielen vrij zijn van de grond (auto op de handrem en in zijn vrij geschakeld). Demonteer het rechter wiel en draai de hub eens met de hand bij een beschadigd lager wil dat nog wel eens voelbaar zijn. Herhaal dit ook voor de homokineet en vergeet dan niet volle stuuruitslag naar links te geven. Vergelijk je waarneming met de linkerzijde...

suc6

andy81 (0), 8 jaar geleden

Beste ron001
het ziet er naar uit dat je gelijk had wat betreft het lager
bedankt voor het advies

ron001 (0), 8 jaar geleden

Das goed om te horen, in zekere zin dan. veel suc6 met de reparatie.

Ron

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.