Ford Focus: Centrale deurvergrendeling werkt niet meer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Van mijn Ford Focus wagon uit 2001 werkt de central deurvergrendeling via de afstandbediening niet meer.
Ook de achterklep ontgrendeling op het dashboard werkt niet meer.
De zekeringen inclusief de zekering in de kabelboom heb ik nagekeken en deze zijn nog heel. De battarij van de AB is ook vervangen, maar hier lag het ook niet aan.

Iemand een idee waar het aan zou kunnen liggen?

Marcel KM

Geplaatst door Marcel KM (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jvr (0), 8 jaar geleden

Is de achterklep ontgrendeling (op het dashboard) gelijke tijd gestopt met werken als de cv?

De achterklep ontgrendeling werkt mogelijk alleen bij stilstand, als de handrem er op staat en/of de versnelling in P staat. Als hij dan nog niet werkt is er mogelijk een schakelaar van één van die voorwaarden defect (of de aansluiting daarvan).

Werkt de cv wel met de knop in de auto (dus niet van de handzender)?

Marcel KM (0), 8 jaar geleden

Ja het probleem met de achterklep is gelijktijdig ontstaan. Wanneer de auto op de handrem staat, werkt de achterklep vergrendeling ook niet.

jvr (0), 8 jaar geleden

Volgens deze video https://www.youtube.com/watch?v=eOzFRdPB... kan het te maken hebben met zekering 63. Blijkbaar werkt de centrale vergrendeling niet meer als deze F63 stuk is. Hij zit op een nogal lastig bereikbare plek, maar de video legt een en ander uit.

Let op: als de zekering inderdaad defect is en opnieuw defect is na vervanging (eerst even testen voor het terug bouwen), dan is er blijkbaar een kortsluiting in het systeem. Dat zal dan eerst opgelost moeten worden. Plaats altijd zekeringen met dezelfde waarde, nooit groter.

Marcel KM (0), 8 jaar geleden

Vanavond heb ik de zekeringskast uitgebouwd en de F63 gevonden. Maar deze is nog intact. Na het terugplaatsen van de zekering deed de achterklep ontgrendeling het wel weer, maar reageerde de centrale vergrendeling niet op de AB. Ik denk dat de AB dan toch defect is.

jvr (0), 8 jaar geleden

Mogelijk maakte de zekering slecht contact in de houder. Werkt de cv nu wel weer met de knop in de auto (zie ook #2)? Dus niet van de achterklep en niet van de handzender, maar met de cv knop in de auto (ik weet niet waar hij zit in de Focus, meestal op de bestuurders deur).

Als die knop (in de auto) wel werkt en daarmee alle deuren op slot kunnen, maar niet met de handzender, dan zal de handzender opnieuw geprogrammeerd moeten worden op de auto. Elke zender zendt een unieke code uit. De auto moet deze code leren kennen. Hoe dat gaat is bij elk merk anders (even googlen). Een dealer kan dit uiteraard ook, maar meestal niet gratis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.