Ford Focus: Ford focus 2008 klikkende relais

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Tijdens mijn vakantie naar Frankrijk 3x met een lege accu gestaan en via startkabels weer gestart. De laatste keer met lege accu op vakantie is alweer een week of 6 geleden. Sindsdien start de auto prima.
Alleen sinds een week of 3 heeft de auto last van elektronische storingen. het begon met het knipperen van de verlichting bij het starten van de auto. Ook de binnenverlichting blijft soms maar 1 of 2 seconden branden bij openen van de auto. Daarna deed de afstandsbediening van de auto het niet meer. Deze heb ik inmiddels opnieuw geprogrammeerd. Tijdens het rijden rijden hoor ik vaak het geluid van klikkende relais uit de zekeringskast komen. Soms flikkert de verlichting even tijdens het klikkende geluid. Bij een volgend klikkend geluid hoor ik de centrale deurvergrendeling zn werk doen.
Als ik tijdens her rijden mijn groot licht aanzet 'klikt' de auto hem vanzelf weer uit. gebeurd ook vaak als ik bijvoorbeeld de vooruitverwarming aanzet.

Onlangs ook bij mijn eigen autoreparateur geweest. Deze heeft de accuspanning en dynamospanning gecontroleerd, alles goed. Voor de zekerheid rijdt ik nu een week met een andere accu. Nog steeds dezelfde problemen.

Iemand een idee?

Gr.

Kh84

Geplaatst door Kh84 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Onder de motorkap zijn diverse massa aansluitingen, daar zit een of meerdere draden aan de carrosserie vast geschroefd.
Aan de versnellingsbak zit een soortgelijke massakabel, alleen deze is dikker.

Het is zaak om al deze kabels los te halen en het geheel goed op te schuren, er komt oxidatie tussen de contactvlakken en dan gaat de auto vreemde dingen doen.

is een bekend probleem.

Kh84 (0), 8 jaar geleden

Oke zal ik eens proberen, bedankt voor de snelle reactie

Kh84 (0), 8 jaar geleden

Alle massakabels schoongemaakt, probleem helaas niet opgelost

Kh84 (0), 8 jaar geleden

Inmiddels staat mn auto alweer een dikke week bij de plaatselijke garage. Elke ochtend de accu leeg. Rode Display blijft de hele nacht branden. Canbus systeem gaat blijkbaar niet in de rust. Radio/navigatie erl uit gehaald en bt-module al losgekoppeld, maar sochtends de accu weer leeggetrokken. Alle massa's al schoongemaakt, zit een andere accu in, dynamo doet zn werk. Iemand misschien nog tips?

voyager (0), 8 jaar geleden

Zouden het niet de microswitches van de deurvergrendeling kunnen zijn? Ik dacht gelezen te hebben in het niet al te lange verleden dat iemand daar problemen mee had.Zou gaan om de dubbele vergrendeling. Als er een microswitch niet goed werkt komt de ecu niet in ruststand met een lege accu als gevolg.
Gebruik eens de zoekfunctie

Kh84 (0), 8 jaar geleden

Kom Net op een ander forum van fordfocusclub het volgende bericht tegen:

Ik heb een vraag. Sinds kort ben ik er achter gekomen dat het display van de km stand niet meer uit gaat. Nu heb ik een c-max titanium 1.6 tdci uit 2007 zonder Bluetooth module, dus dat kan het niet zijn. Ook tijdens het rijden zijn er nu elektronische klachten. Tijdens het rijden tikt met regelmaat de zekeringen houder en geeft hij de volgende "problemen" ; soms hoor je een piepje en knippert het handrem lampje. Het meest voorkomend is dat regelmatig de blower bij dat tikken even wegvalt. Ook soms klikt soms de centrale deur vergrendeling. En last but not. least als de auto stil staat maar de motor draait en de koplampen zijn staan uit knipperen de lampen om de 10/15 seconden. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn want maak me best wel zorgen.

Exact dezelde problemen als ik heb.

Bij deze man bleek het de CAM MODULE te zijn. Ik heb echter nog nooit gehoord van een cam module, kan er ook niks over vinden.

Iemand een idee?

Mansie (0), 8 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

dit topic gaat ook over een Can-bus die niet in rust komt.
misschien kan je er wat mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.