Ford Fiesta: aanlopende rechter voorrem ford fiesta

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 44 kw / 60 pk

Heb sinds de aankoop van de auto (nieuw) eigenlijk al probleem van een aanlopende geluid bij rechter voorrem. Als het regent of koud is, is er geen probleem. Als het wat warmer is, en na een km of 20 te hebben gereden, hoor ik bij bochten naar rechts een piepend geluid. Lijkt net of de remblokken tegen de remschijf aankomen. Ben al tig keer bij de Ford-dealer geweest en die hebben al tig keer de rem schoongemaakt en gesmeerd. Probleem is dan een week weg, en komt dan weer terug. Uiteindelijk zijn er nieuwe remklauwen voor gemonteerd, maar helaas blijft het probleem bestaan. Wat zou het kunnen zijn? Iets in de remleiding waardoor de remcilinders niet goed terug gaan? Speling in de lagers? (probleem alleen bij bochten naar rechts, maar waarom dan alleen bij warm weer en na 20km te hebben gereden). Heb het idee dat de Ford-dealer het ook niet meer weet.

yellowsv

Geplaatst door yellowsv (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Postie (0) PRO, 12 jaar geleden

Hierover is wel een technische servicebrief uitgegeven, hierin word beschreven dat alle contactvlakken van de remblok gereinigd moeten worden en worden ingevet met speciaal vet. Heeft de dealer de service brief uitgevoerd?

yellowsv (0), 12 jaar geleden

Volgens mij wel, alles is meerdere keren schoongemaakt en ingevet, helaas zonder resultaat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.