Ford C-max: Accu leeg bij C-Max 2008 Lekken van stroom spanning

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Sinds de zomervakantie hebben we 3 x gehad dat na 1 - 3 dagen niet gebruik te hebben gemaakt van de auto, de accu leeg is.
Tijdens deze dagen is bv. de auto 6x open/dicht gemaakt máár heeft de lamp in de kofferbak zeker niet gebrand na sluiting! (check)
Als de auto afgesloten was bleef er in de boordcomputer (kleurenscherm Blaupunkt TP) een ratel waarneembaar! Ook schakelt deze af en toe aan uit, maar dit proces duurde vaak langer dan 1-3 uur.
Ook hebben we een keer gehad dat de auto zichzelf afsloot alvorens niets meer te doen... (fijn op vakantie! gelukkig lag de sleutel er niet in..)
Daarnaast zit er in de radio uitzendingen continu tijdens muziek v zender een vertraging in, alsof ze aan het doormixen zijn.
In mei is er vanachter een aanrijding geweest en zijn lampen/parkeersensoren eraf geweest máár niets vervangen of doorgemeten?

Wie kan zeggen wat te doen? Accu is sterke accu, volgens Ford niks mis mee.. Bij uitlezen enz. vinden ze schijnbaar niks.. Maar het kan toch niet zomaar weg zijn, dan kan het ook zomaar terug komen???

Help! (want locale Ford kan niet veel voor mij doen...)

illie

Geplaatst door illie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford C-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (5) PRO, 15 jaar geleden

ilse je auto is zo nieuw dat je nog garantie hebt.
als de dealer er niet uit komt moeten ze contact op nemen met de importeur.
het kan en mag niet zo zijn dat ze je er mee laten zitten want dat hoord niet.
ik neem aan dat alle dingen door hen ingebouwd zijn.
desnoods laten ze hem ook 3 daggen staaan maar dit probleem moet verholpen worden.
ik weet dat het niet voor jou een pas klaar antwoordt is maar dar kan niemand je zo geven.
dus terug naar de dealer het is hun probleem en dat moeten zij oplossen al kan het best zijn dat het niet gelijk opgelost is en dat er onder zoek naar gedaan moet worden maar zo als nu kan niet.

groetjes jan.

jopie5864 (0) PRO, 15 jaar geleden

Goeiendag,

De oplossing van u probleem kan liggen in het veranderen van de navigatie-instellingen van de radio, het kan zijn dat deze radio is ingesteld om constant up to date te blijven, het lijkt dan dat de radio uit gaat, maar hij blijft aan om nieuwe verkeersinformatie (TMC) binnen te krijgen.
Raadpleeg de handleiding van de travel pilot voor de juiste instelling, de juiste is dat de radio wanneer je em uit zet ook daadwerkelijk UIT gaat.

Veel succes.

illie (0), 15 jaar geleden

Sinds onderzoek via garage is eea na update achterwege gebleven, ga alsnog de tip van Jopie eens nalopen, mogelijk dat update hiermee te maken heeft gehad. Geen problemen meer gehad sindsdien.
(Rijdt weer naar behoren en tevredenheid)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford C-Max of stel zelf een nieuwe vraag.