Ford Mondeo: Achterklep springt open bij het starten.

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BA7, Motorinhoud (cc): 2179, Vermogen (kw): 129

Sinds kort problemen met het ontgrendelen/ vergrendelen van de achterklep, tijdens het starten springt de achterklep steeds open en na de klep opnieuw weer dicht gegooid te hebben is er niets meer aan de hand, de achterklep kan ook alleen ontgrendeld worden met het aparte knopje op de afstandsbediening, sluiten gaat wel gezamenlijk met de vier deuren, het slot is al vernieuwd, heb zelf het idee dat de regel eenheid het probleem is omdat na het starten een relais steeds schakelt onder het dashboardkastje, alle kabels en aansluitingen zijn in orde en ook is er geen vochtprobleem, wie weet wat hier aan de hand is en wat eraan te doen is ?

arminius46

Geplaatst door arminius46 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

1 ding is eerlijk dit werkt op mn lachspieren, hoe gaat de moterkap open? vind het relais en start eens zonder, vervangen van de achterklep schakelaar, lijkt n bekende fordkwaal te zijn en allemaal bouwjaar 2010, vocht via ruitenwisser achter kan in het slot komen.
ff gegooggeld, nog nooit meegemaakt.

Groet Johan

Probeo (0), 6 jaar geleden

Hallo Arminus.

De "dubbele" storing van de achterklep zou eventueel kunnen komen van de bedrading van de schakelaar op de achterklep. Wanneer deze onderbroken is zal het massasignaal dat de schakelaar aan de centrale electrobox moet geven niet aankomen. Wanneer deze draad dan tijdens het starten tegen massa komt gaat de klep open. De bedrading van deze schakelaar gaat via de dakdoorvoer naar een 16 polige stekker die voor het linkerachterlicht tegen de wielkuip achter de bekleding gemonteerd zit. Op deze stekker zit op pen 1 aan de ene zijde een zwarte draad, deze komt van de kofferschakelaar, en aan de andere zijde van pen 1 zitten twee bruine draden. Een van de bruine draden gaat naar de electrobox om het signaal te geven dat de klep open moet gaan, en de andere bruine draad is de signaaldraad die afkomstig is van de ontvanger van de knop van je sleutel. Het signaal van de sleutel komt dus wel aan (koffer gaat open) maar het signaal van de schakelaar op de klep komt dus niet aan, want dan gaat de klep niet open. Deze draad op breuk controleren en natuurlijk de schakelaar zelf ook onderzoeken of deze werkt.
Succes.

arminius46 (0), 6 jaar geleden

Bedankt Probeo, Ik heb vandaag de auto gestart met de achterklep open en hem later dicht gedaan, ook hoor je dan het relais niet klikken zoals wel gebeurd als gestart word met de klep dicht, ik zal wat je voorgesteld hebt allemaal controleren want het lijkt mij ook logisch, het is in ieder geval geen vochtprobleem, alvast hartelijk dank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.