Ford Mondeo: Rookt vooraan door de grill

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 303, Motorinhoud (cc): 2198, Vermogen (kw): 114

Vanmorgen merkte ik op dat er voorkant aan de wagen rook uitkomt door de grill tijdens stationair draaien. Wagen loopt normaal, temperatuur normaal, geeft bij uitlezen geen enkel probleem aan. Echter bij grondiger nazicht, grill even gedemonteerd, merk ik dat er onder op de bodemplaat groen gele vloeistof ligt en voelt niet echt olieachtig of vettig aan ! Koelvloeistof is roos van kleur. Interkoeler geeft wel een zwaarder geluid indien men gas geeft. Mijn garagist kan ik pas dinsdag contacteren in verband met zijn openingsuren. Graag een tip AUB waar ik het kan en of moet zoeken ! Dank bij voorbaat.

Ludo6705

Geplaatst door Ludo6705 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1900) PRO, 6 jaar geleden

Dan vrees ik dat er misschien ergens een flink lek is ontstaan in je airco systeem , werkt deze nog wel ?
Wat je ziet is waarschijnlijk detectievloeistof met compressorolie van het airco systeem.

Ludo6705 (0), 6 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Dan vrees ik dat er misschien ergens een flink lek is ontstaan in je airco systeem , werkt deze nog wel ?
Wat je ziet is waarschijnlijk detectievloeistof met compressorolie van het airco systeem.[/quote]

Dank U voor de snelle reactie, ik ga op zoek naar het lek .

kaleido 1 (1900) PRO, 6 jaar geleden

Dit is niet zelf te doen , of je moet over de juiste apparatuur beschikken , is specialistisch werk , eerst zeker weten dat het de airco is , aan de lokatie en kleur van de vloeistof is de kans zoals al aangegeven groot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.