Ford S-Max 2018: Adaptieve koplampen

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Vermogen (kw): 110

Hoi iedereen, ik heb onlangs een S-max 2018 gekocht met adaptieve xenonkoplampen. Nu geeft hij te pas en te onpas de melding “controleer adaptieve koplampen; zie handboek”, zelfs wanneer de lichten niet branden… Van het handboek word ik ook niet veel wijzer… Iemand een idee wat er eventueel mis zou kunnen zijn of mensen die dit ook al hebben voorgehad? Bedankt alvast.

Geplaatst door

Kris2018 (0)

al 1 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

zou eerst de gehele auto,(dus niet enkel de motor) maar eens uitlezen.

Heb nu voor het eerst gemerkt dat wanneer die melding komt terwijl de lichten branden, het adaptieve gedeelte uitvalt en ik gewone rijverlichting over hou en de grote dimlichten niet meer manueel kan inschakelen… Leg ik de motor volledig stil en contact volledig af, lijkt de fout te resetten en start de adaptieve verlichting weer… echter enkele kilometers verder gaf ze er weer de brui aan… Raar, want tijdens verscheidene nachtelijke ritten heeft er zich nooit een probleem voorgedaan… @harry4203 ; enig idee waar we moeten op letten als ik de wagen laat uitlezen?

Kris2018 0

1 jaar

Auto is ondertussen uitgelezen en heeft inderdaad een foutcode op de koplamp bestuurderskant, een “defecte actuator”… Nu heb ik in een Focusforum gelezen dat daar ook veel problemen zijn met die adaptieve bi-xenons, en dikwijls doordat de bedrading van een bepaalde fiche met vier draadjes zoveel bewegingen maakt, dat één of meerdere draadjes loskomt of afbreekt… Iemand hier bekend mee???

Kris2018 0

1 jaar

Is dat dan geen "Easy/cheap fix" als je die bedrading checkt?

Heino4267 475

1 jaar

En repareert (die connectoren zijn vaak voorzien van vervangbare insteekcontacten)?

Heino4267 475

1 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.