Ford S-Max 2006: Hapert soms

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: HUWA, Motorinhoud (cc): 2600, Vermogen (kw): 162

Mijn S-max 2.5 uit 2006 heeft al een hele tijd dat die soms hapert. Het probleem is in de loop der tijd wat erger geworden, inmiddels gebeurt het regelmatig, soms na een half uur, soms al na 10 minuten. Het heeft er alle schijn van die op alle cilinders even uitvalt, de auto lijkt even helemaal stil te vallen en pakt daarna gelijk weer op. Dat gebeurt dan in een paar seconden tijd een paar keer en daarna is het weer voorbij.

Ik heb geen regelmaat kunnen ontdekken in warme/koude motor, toerental, veel/weinig gas, etc.

In de tussentijd zijn alle bougies en bobines vervangen, zonder succes. Vervolgens is bij een gerenommeerde garage in de buurt een onderzoekje gedaan. Gelukkig kwam ineens het motorstoringslampje en blijkbaar een foutcode die iets te maken heeft met de brandstofdruk. Daarop is de brandstofpomp vervangen. Dit was een dure ingreep, maar helaas zonder succes.

Voordat ik de garage verder laat zoeken, of besluit dat de auto het niet meer waard is, ben ik benieuwd of mensen het probleem herkennen en wat de oplossing was. Ook ben ik benieuwd of er getest kan worden of bijv. de gasklep tijdens het haperen even niet functioneert (bijv even geen stroom krijgt). Zou dit te testen zijn? Is er via OBD nog e.e.a. uit te lezen tijdens het rijden dat kan helpen?

Ik ben benieuwd! De auto heeft al 340k op de teller, dus nog een paar duizend euro investeren wordt minder interessant.

marcoBilthoven

Geplaatst door marcoBilthoven (0) , lid sinds 9 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford S-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ehombie (50) PRO, 9 maanden geleden

diverse aspecten zijn te testen. maar dan moet het probleem wel optreden.
kennis van monteur is dan ook een aspect.

    Bedankt voor je reactie. Ik lees dat bij dit motorblok regelmatig de brandstofdruksensor de boosdoener is, denk dat ik die eerst maar eens ga proberen te vervangen.
    Ik begrijp dat monitoren/uitlezen als hobbyist niet echt haalbaar is?
    Groet, Marco - marcoBilthoven (0), 9 maanden geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door marcoBilthoven (0), 9 maanden geleden

Het probleem lijkt te zijn opgelost, heb gisteren de brandstofdruksensor vervangen en het probleem is sindsdien niet meer opgetreden!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.