Ford S-Max 2007: Olie weg

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: AOWA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 107

8 dagen terug even airco service beurt gedaan. Rijdt ik terug ineens een ratel. Blijkt er helemaal geen olie meer in te zitten. Geen melding gehad of wat. Nu kost repareren 3-4000 euro en word mij door de specialist verteld beter een s max 2.5t aan te schaffen omdat die motoren beter zijn. Spijtig dat ik net 1.5 jaar terug de s max 2.0 gekocht heb en nu alweer uit moet kijken naar een ander vanwege kapotte lagers in de motor. Omdat ik de s max zo mooi, groot en fijn vind denk ik maar zijn advies op te gaan volgen. Al blijft het zonde mijn mooie auto al af te moeten schrijven.

FlyMo

Geplaatst door FlyMo (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford S-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 10 maanden geleden

Om te beginnen is regelmatig olie peilen de oplossing om dit te voorkomen.
Heeft het oliedruklampje wel gebrand als je auto s morgens starte.
Er moeten al tekenen zijn geweest voordat dit daadwerkelijk kon gebeuren.
Maarja het kwaad is geschied.

FlyMo (0), 10 maanden geleden

Helaas is nooit het lampje gaan branden. Had wel eerder olie kunnen / moeten controleren maar je verwacht toch wel een melding bij laag peil.

Highway (120) PRO, 10 maanden geleden

Als lampje gaat branden is het vaak al te laat.

    Twijfel nu tussen s max 2.0 met 255000 op de teller voor 4500 of 2.5t 230.000 voor 8000.. lastige keuze, iemand advies? Ergens bang om weer een kapotte motor te krijgen en geld te zien verdampen. - FlyMo (0), 10 maanden geleden

harry4203 (450) PRO, 10 maanden geleden

Alles valt en staat met de onderhoudshistorie en hoe ermee gereden is. de 2.5 is natuurlijk iets sterker en heeft wellicht wat minder geleden. maar ja, wat kun je verwachten van een auto met 2.5 ton op de teller.

Heino4267 (225), 10 maanden geleden

Je leest niet goed: hierboven wordt gevraagd of het oliedruk lampje heeft gebrand als je de auto 's morgens startte. Als dat lampje niet gaat branden bij het op contact zetten van de auto vóórdat je de auto start, is er iets niet in orde met het meldcircuit van de oliedruk (bv. lampje is defect of verwijderd). Alle lampjes moeten op dat moment branden!
Dat is je eerste fout.
Je tweede fout is dat je nooit de olie hebt gepeild bij een auto die al 16 jaar oud is.
Ik heb zelf twee auto's: een van 17 jaar oud en een van 21 jaar oud, die beide elke dag volop worden gebruikt. Elke eerste dag van de maand controleer ik bij beide auto's de drie vloeistoffen, bandendruk en de verlichting.
Dat bespaart namelijk kosten.
(Bovenstaand verhaal is niet om het in te wrijven, maar om te zorgen dat het je niet meer overkomt, want het zal geen fijne ervaring voor je zijn.)

FlyMo (0), 10 maanden geleden

Het lampje brandde bij het starten altijd naar mijn idee. Nu na bijvullen ook weer. Dit is dus geen defecte lamp. Ik weet dat ik vaker had moeten peilen. Helaas is dat er de laatste 6 maanden bij ingeschoten met 3 kinderen onder de 3 jaar. Je tip om het maandelijks te doen neem ik zeker mee! Zeker nu de aanschafprijs van de nieuwe bijna 2x zo hoog ligt. De ford specialist adviseerde mij met klem geen 2.0 of 2.3 te gaan rijden en anders toyota of iets dergelijks. Hij verkoopt vanwege zijn slechte ervaringen enkel 2.5 turbo motoren. Omdat is de s max zo mooi en praktisch vind ga ik dit dan ook doen. De galaxy 2.0 viel daarom ook af wat ik anders nog overwoog.

FlyMo (0), 9 maanden geleden

Inmiddels heb ik de auto ingeruild op advies van diverse partijen, waaronder vaste garage, ford specialist en een kennis de auto ingeruild. Een nieuwe (2.0) motor incl. monteren had mij 3000-4000 euro gekost en dan had ik weer de mindere 2.0 motor gehad. Nu aardig wat bijgelegd maar wel de 2.5 t volvo motor en een 7 zitter die ik altijd al wou. Had het liever anders gehad maar deze s max is uitgebreider qua opties en hopelijk ook betrouwbaarder.

kaleido 1 (1620) PRO, 9 maanden geleden

Oké hoop dst je hiermee meer geluk hebt , wel regelmatig peilen als overbodig advies misschien.

    Haha die heb ik al in mijn agenda herhaaldelijk genoteerd deze keer. Maar thanks - FlyMo (0), 9 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.