Ford Scorpio: Afslaan motor

Bouwjaar: 1997

Het volgende doet zich voor; nadat de auto is gestart (doet dit overigens probleemloos) en er een flink stuk mee is gereden wil het nog wel eens voorkomen dat de motor de neiging heeft om af te slaan (of slaat ook daadwerkelijk af) bij het naderen van bijvoorbeeld een stoplicht. Rijd ik op de snelweg dan is er niets aan de hand. Trap ik gedurende een rit het koppelingspedaal helemaal in, dan valt de toerentalmeter ver teug onder de 1000 toeren en wil de motor afslaan. Heeft iemand enig idee waar ik de oorzaak van dit probleem moet zoeken?

Scorpion10806

Geplaatst door Scorpion10806 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Sudhier (0), 19 jaar geleden

Ik heb dit zelfde gehad...uiteindelijk de bobines vervangen die voor een bepaalde periode soulaas boden. Bij mij was uiteindelijk het werkelijk probleem dat de draden die naar de bobines to gaan door warmte en ouderdom helemaal verteerd zijn geraakt. Dus mijn gevoel zegt dat het probleem een voorbode is wat er dus bij mij is gebeurd. Ik zou de draden van je draadboom goed na kijken om te checken of ze als massa (kortsluiting) maken. En snel vervangen anders heb je hetzelfde probleem als ik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.