Ford Fiesta: airbag lampje brandt continu

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Geachte lezer,

Sinds een jaar last van een continu brandend lampje van de airbags; eerst knippert deze een aantal malen, daarna continu branden.

Dit is sinds schadeherstel aan mijn linker voorportier; hier was op de parkeerplaats een deur van een andere auto ingewaaid. Na het herstel knipperde dit lampje en bleeft het branden. De schade hersteller zegt niks met dit probleem te maken te hebben.

Ford garage kan airbag module niet vinden bij uitlezen. Komt iemand dit probleem bekend voor; waarschijnlijk defecte module, toch vreemd?

graag uw reactie, waarvoor dank.

groet Leonard

leo_fiesta

Geplaatst door leo_fiesta (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Jacob1985 (0), 13 jaar geleden

is het portier hersteld of vernieuwd? als het hersteld is en er is aan gelast is kan de module overleden zijn door piekspanningen. Zijn de stekkers onder de stoelen al doorgesoldeert? komt vaak voor.
Maar waarschijnlijk is de module defect als hij met uitlezen niet antwoord.

leo_fiesta (0), 13 jaar geleden

de portier is hersteld; weet niet of hier toen aan gelast is. Wat bedoel je precies met het doorsolderen van de stekkers onder de stoelen?

Jacob1985 (0), 13 jaar geleden

onder de stoelen zitten stekker verbindingen, om de stoel te kunnen demonteren. deze stekkers geven nogal eens problemen als de stoel vaak versteld wordt. door deze stekker verbinding weg te nemen en het vast te maken, weet je zeker dat de verbinding goed is. Laat dit wel doen door iemand met ervaring,(vaak een monteur). het is namelijk wel je airbag

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

@Jacob: dat geldt niet voor dit model, die stekkerproblemen zijn/waren bij de escort en mondeo model 1993/1997 van toepassing en dat betekend niet dat alle Ford's daar last van hebben.

@leo: onderin de B-stijlen zitten crash sensoren, wellicht dat het daar fout gegaan is, ik weet niet hoe groot de schade was.

Maar 1 jaar na reparatie wordt het wel lastig om duidelijk te maken waardoor het komt, gewoon een goede diagnose laten uitvoeren,

Suc6

jopiekees (0) PRO, 13 jaar geleden

Toch vreemd dat het airbag-moduul niet gevonden kan worden in een netwerktest. Klinkt als een defect airbag-moduul, mogelijk door lassen aan de auto.

Ben benieuwd, laat je het ons wel weten?

suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.