Ford Transit: airco

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.3, 125/350(motorhome)

De airco doet het niet meer(heel af en toe slaat de ventilator wel aan,misschien 1 op de 10 keer dat je demotor start,maar stopt dan ook onmiddelijk),heb de zekeringen zowel binnen als bij de motor nagezien en zijn niet stuk,ook de relais binnen als bij de motor eruitgehaald en nagekeken of ze nog reageren, ze doen het nog.Heb gemerkt dat als ik de relais terugplaats ze soms wel soms niet geactiveert worden,maar de ventilator slaat niet aan.Het lampje in de schakelaar brandt,en de motor reageert soms ook als je de airco inschakelt,de binnenluchtventilator begint harder te blazen bij inschakelen van airco maar koelt niet en de buitenventilator(airco)slaagt zelden of niet aan.Wat zou het kunnen zijn?Nog een ander vraagje,zit er een pollenfilter in en waar zit die dan,in de garage willen ze niks zeggen,breng hem maar binnen zeggen ze dan.Alvast bedankt voor het antwoord.Sorry motor is 2.4 ,achterwielaandrijving,dubbele wielen,camper.

eddyoeyen

Geplaatst door eddyoeyen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Motor klopt niet, als het een achterwielaandrijving is dan is het een 2,4l, indien voorwielaangedreven is het een 2.0l. voor een schema moet ik juiste motor weten.

Als de airco leeg is dan gaat het niet werken. daarvoor zou je bij een aircospecialist de druk moeten laten controleren.

Pollenfilter (als die er zit, ze hebben het niet allemaal) is bereikbaar vanuit de motorruimte, midden bovenin net onder paravant, daar zit een deksel van +/- 30cm, die kan je er zo afklikken en daar zit filter achter.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.