Ford Transit: Met warme motor draait de startmotor niet rond

Bouwjaar: 1978, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2300V6 C Granada

Het probleem is het volgende: Bij koude motor draait de startmotor enthousiast, motor slaat makkelijk aan, wel behoorlijk gas geven om niet af te laten slaan.
Als de motor een 10 minuten stationair heeft gedraaid, nog steeds goed draaiende startmotor en erg makkelijk aanslaan van de motor.
Als ik ga rijden dan na 5 tot 10 minuten kost het al meer moeite om de motor niet af te laten slaan. Als de motor afslaat dan krijg ik hem met de startmotor niet aan de praat. De startmotor draait met de grootste moeite rond, alsof de accu leeg is. De startmotor wordt hierbij erg heet. Aanduwen gaat wel vrij makkelijk.
Ik heb de startmotor volledig gedemonteerd, schoongemaakt, gesmeerd, koolborstels en anker nagekeken en schoongemaakt.
Ik heb de indruk dat de motor erg heet wordt. Koelsysteem meerdere keren nagekeken. Bij lostrekken koelslang met draaiende motor spuit het koelwater er met kracht uit. Thermostaat verwijderd. Het lijkt wel of de trekkracht van de motor met stijgende temperatuur minder wordt.
Motor heeft sinds 2001 niet gelopen, nu de laatste weken ongeveer 80 kilometer maar altijd met dit probleem. Nooit langer dan 20 km achtereen.

PsstPeet

Geplaatst door PsstPeet (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Kijk eens naar de aansluitingen, plus en min, op startmotor en accu, vooral tussen het metalen oog en de kabel zelf.

Door slecht contact en warmte kan de weerstand te groot zijn om de hoge stroom voor de startmotor door te laten.

Zet er op moment van storing eens een losse startkabel bij, eerst op de min, en ook op de plus proberen.

Suc6

ressort (0), 13 jaar geleden

stroom of massa niet goed !!de doktor heeft gelijk!!heb het ook meegemaakt
Suc6
Ressort

PsstPeet (0), 13 jaar geleden

Ik heb een andere startmotor gemonteerd en sinds dien geen probleem meer dus er is iets mis met de startmotor. Wikkelingen? Isolatie rond de wikkelingen? Wat zou revisie kosten?

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Peter ,loopt het anker niet tegen het veld? Ze lopen vlak langs elkaar .! Hoe kleiner de speling hoe sterker de startmotor.Succes

PsstPeet (0), 13 jaar geleden

Montage van een andere startmotor heeft het probleem opgelost

Hans4040 (305) PRO, 13 jaar geleden

Ja, dat zei je in Juli ook al....

maar bedankt voor de feedback, alsnog.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.