Ford Focus: Airco automatisch aan door selectie aanjager (TIP)

Bouwjaar: 2002

Regelmatig kom je hier onderwerpen over het automatisch aan gaan van de "handbediende" airco wanneer de selectieknop van de aanjager volledig op de stand "voorruit" gezet wordt. Helaas ook zonder dat ledje op de (AC aan/uit) knop aangaat dus je het niet zien, alleen voelen ! Ook kun je dan niet meer voor interne circulatie kiezen. Door de selectie knop EEN "karteltje" terug te zetten gaat de airco niet meer automatisch aan en kun je ook weer interne circulatie gebruiken.

Alfred268

Geplaatst door Alfred268 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Persoonlijk vindt ik het hopeloos dat de airco aangaat zonder dat aan te geven.

Bij onze nieuwe vectra gaat deze wel aan als je m op voorruit zet, maar geeft daarbij wel het lampje en je kunt hem gewoon uitzetten.

Kan je dit niet laten weg programmeren??

Willem

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee,dat kan niet Willem.

Maar als je het instrucieboekje(wat trouwens iedere gebruiker van een auto eigenlijk zou moeten doen!)leest,is de voorruitstand,een stand,om het vocht uit de auto te halen(de ontdooistand,zoals het heet),en het "karteltje" ervoor,de gewone stand.
Dus niet hopeloos,maar gewoon ff lezen hoe het systeem werkt!
Staat nl. gewoon beschreven in het boekje.
Zelfde verhaal gaat op voor wat ik heel vaak tegenkom.
Fiesta '99,voor het laatste model...Variabele interval op de ruitenwissers.Zit er óp!

Is er iemand hier,die weet hoe het werkt?
Ik denk niemand!

En "weg"programeren kan niet,gezien het een kabelbediende regeling is.

Niels

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik ben van mening dat ik zelf wel kan bepalen wanneer ik de airco aan wil hebben, en dus ook wanneer ik m volledig op de voorruit zet.

Maargoed, dat zal wel ford logica zijn.

als ik dus de ramen ontdooit heb van de ruiten van de "Focus van de zaak" en zet de knop weer naar de voeten beslaat de ruit gelijk weer, als de airco dan niet had gefunctioneerd had dat ook niet gebeurt.

Oja dat standje terug deed ik al

Groeten Willem

Alfred268 (0), 18 jaar geleden

Wel had minimaal het lampje van de airco moeten gaan branden vind ik. Wat dat betreft ben ik het wel met Willem eens. Dan kom je er namelijk ook wat sneller achter dat een klein tikje ("karteltje") terugzetten al voldoende is om de airco uit te laten en toch de vooruit niet te laten beslaan.....

Om de variabele interval van een Golf III te kunnen instellen moet je ook zowat een software achtergrond hebben, dus ik denk dat ieder merk wel wat heeft, waar ze ff niet over nagedacht hebben....

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat is ook zo inderdaad.

bij mij zitten de knoppies van de elek ramen niet echt op een top plaats bijv. (middenconsole naast de pook).

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.