Ford Mondeo: Airco blijft aan en ventilatiekleppen regelen verkeerd.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDDI

Mijn airco gaat niet meer uit, ook al zet ik hem uit met het a/c knopje en hij staat niet op de voorruit gericht. De enige manier om de airco-compressor niet in te laten schakelen is door het relais te verwijderen in de zekeringskast onder de motorkap. Als ik de airco uit en daarna aanzet, dan hoor ik ook geen tikje.

Daarnaast is het net of de draaiknop op het bedieningspaneel die de ventilatiekleppen regelt, één stand verdraait moet worden: Hij blaast op de voorruit als hij op je gezicht staat gericht, hij blaast bij je voeten als hij op de voorruit staat gericht, etc.. Het draaiknopje heb ik wel even eruit getrokken om te kijken, maar die gaat er maar op 1 manier in. Het stelmotortje werkt wel, die hoor je goed als je de draaischakelaar omzet in een andere stand.

Het is geen climate control. Gewoon 3 draaiknoppen: ventilatieregeling, warm/koud en blaasstand. Met een airco-knopje.


Ik heb een vermoeden dat deze bovenste problemen met de kachel- en aircoregeling achter het middenpaneel te maken hebben. Maar ik wil eerst graag weten of hier iemand weet of dit een bekend probleem is voordat ik van alles ga lopen vervangen.


Alvast bedankt!

Michiel-Mondeo

Geplaatst door Michiel-Mondeo (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Michiel-Mondeo (0), 9 jaar geleden

Probleem opgelost. Ik heb het middenconsole opengemaakt en draaischakelaar die de ventilatiestanden regelt, schoongemaakt en juist gemonteerd.
Verder zat er wat vet op de printplaat bij de aan-uit schakelaar van de airco. Schoongemaakt, daarna alles geprobeerd of het werkte. Alles werkt vanouds nu.

Hans4040 (360) PRO, 9 jaar geleden

Mooi zo...blij dat we konden helpen ;-)

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.