Ford Mondeo: Airco en luchtstroom

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8TDi

Wanneer ik de airco aanzet met een warme temperatuur, gaat na verloop van tijd de luchtstroom door de ventilatieroosters afnemen in temperatuur en in snelheid.

Als ik dan de airco uitzet, neemt langzaam de temperatuur weer toe en de snelheid van de luchtstroom. Ik heb het vermoeden dat er ijsvorming optreedt in de airco-unit, die de luchtstroom "afknijpt". Wanneer ik de airco uitzet smelt dit ijs (denk ik) en kan ik de airco weer voluit benutten.

Wie ó wie kent dit verschijnsel en klopt mijn theorie?

Hoe zou ik dit kunnen verhelpen?

NiftyFifty

Geplaatst door NiftyFifty (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dirk2269 (0) PRO, 16 jaar geleden

en het gaat om een auomatie airco of een handmatige

TheoStek (0) PRO, 16 jaar geleden

Zal wel climate control hebben gezien het bouwjaar..

In theorie en praktijk is het mogelijk gezien de probleem omschrijving.
Weet je ook of dat de airco wordt uitgeschakeld als de luchtstroom verminderd?
Bepaalde auto's hebben een antirijp sensor op de verdamper zitten? deze zorgt ervoor dat de compressor wordt uitgeschakeld als de verdamper bevriest, zonder al te veel in detail te gaan hierover zet ik even een vraagteken?

Als het interieur filter verstopt is krijg je namelijk hetzelfde verschijnsel, belemmering van de luchtstroom...tot zover de theorie..

Maar je zegt !! als je de airco aanzet bij een warme temperatuur..gaat na verloop van tijd de temperatuur, en snelheid afnemen!! Dit is toch normaal want je zet de airco aan?
Als de temperatuur is bereikt geeft de regelunit dit door aan de compressor en dit is er één met een variabel slag volume..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.