Ford Focus: airco / kachel werkt niet stand 1&2

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

hallo
bij mijn ford focus werkt de ventilator / aanjager niet in stand 1&2 ook de airco werkt niet. In stand 3 &4 blaast hij wel maar de airco lijkt ook niet te werken.
ik heb in dit forum gezocht en wel dergelijke problemen gevonden. Hierop heb ik de schakelaar vervangen, zekeringen nagekeken, connectoren nagekeken. weerstand gemeten.
Tot op heden geen verbetering. Nu bestaat het weerstand blok twee weerstanden en een thermische beveiliging; de thermische beveiliging is nog heel. bij het weerstandblok meet ik twee weerstanden (~0,8 + 2 ohm) weet iemand of dit ok is, of moet ik drie weerstanden kunnen meten?
Kan ik nog andere dingen controleren?
Heeft iemand een schema van dit geheel?

Alvast bedankt voor de tips.

hnas

Geplaatst door hnas (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Weerstand vervangen voor aanjager probleem, is de stekker nog wel goed? niet ingebrandt? zo ja, deze meevervangen, dealer heeft reparatie stekker.

Airco kan ermee te maken hebben maar dat is pas zeker te zeggen als de aanjager goed werkt.

Suc6

hnas (0), 13 jaar geleden

Hallo Dokter,

Bedankt voor je antwoord. Ik heb de weerstand vervangen en alles lijkt weer te werken. Hopelijk blijft de weerstand heel.
Er was dus blijkbaar een van de drie weerstanden kapot die in het blokje zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.