Ford TRANSIT-EUROLINE/NUGGET: Auto in noodloop buitenland

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 95

Hallo Allen,
Vorig jaar ben ik net de camper door Noorwegen en Zweden getrokken. In Noorwegen heb ik een aantal keren last gehad dat de motor in noodloop stand ging. Weer in Nederland geen problemen gehad. Ik had al wat gelezen over egr. Komende zomer gaat mijn zus met kind naar Noorwegen met mijn camper, ik wil natuurlijk niet dat het haar ook overkomt. Bij de laatste beurt heb ik de fout laten lezen en kwam eruit dat het gaspedaalsensor storing had gegeven. Deze is dus vervangen. Ik vraag mij af of dit het wel was omdat ik het in Nederland nog nooit heb gehad. Nu zit ik erover te denken om de egr te laten uitschrijven om zo problemen te voorkomen. Ik had gelezen dat dit meer voordelen heeft. Iemand hier ervaring mee mbt diesel buitenland icm noodloop en egr?

Bertnugget

Geplaatst door Bertnugget (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Een foutmelding wijst aan in welke richting we de oorzaak van die melding melding moeten zoeken. Meestal betreft dat een zich herhalende ongewone waarde van het component. Ik vermoed dat men terecht het pedaal heeft vervangen. Tja , men geeft veelal wel garantie, maar zekerheid heb je natuurlijk nooit.

Heino4267 (230), 5 jaar geleden

Als je wat meer op zeker wil spelen, kijk je de stekkers van de gaspedaalsensor en de kabelboom die daaraan zit, ook na op corrosie en beschadigingen (zoals in: "doorgeschuurd").

Bertnugget (0), 5 jaar geleden

Toch nog een aanvulling. Heb dit probleem in nederland nog nooit gehad. Alleen op vakantie in Zweden/Noorwegen. Na terugkomst Duitsland nederland hier 4 maanden weer probleemloos gereden en nog steeds. Zit het dan in de diesel daar in Scandinavië. Zou het vervelend vinden als mijn zus deze problemen daar zou krijgen. Ik zou het wel aandurven maar wil eigenlijk het voor haar voorkomen. Egr uitschakelen? Het lastige is dat het me in nederland nooit overkomen is.

Highway (140) PRO, 5 jaar geleden

Ik geloof niet dat de EGR het probleem zou kunnen zijn. Zit er toevallig een achteraf ingebouwde cruise control in?
Ik heb het gehad foutcode gaspedaal. Gaspedaal vervangen probleem weer terug. Achteraf een probleem in de regeleenheid van de cruise.

Bertnugget (0), 5 jaar geleden

Nee, er zit geen cruisecontrol in deze wagen. Het vreemde blijf ik vinden dat het alleen in Noorwegen problemen gaf/geeft? Zodra weer in nederland tijd probleemloos kunnen rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.