Ford Ka: auto is aan het "zoeken" boven de 90 km per uur

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Afgelopen oktober heb ik op de snelweg een lekke achterband (linksachter) gehad. Ben daar behoorlijk van geschrokken, maar heb de auto toch nog netjes op de vluchtstrook gekregen. Er moest een nieuwe achterband op.

Een week later heb ik vier andere velgen met winterbanden onder de auto laten zetten en sinds die tijd kan ik niet harder als 90 km per uur op de snelweg rijden, want dan begint de auto te "zoeken". Echt heel erg slingeren is het niet. Het is net alsof je constant last hebt van windvlagen en dat terwijl het niet eens hard waait...

Kan dit aan de winterbanden liggen of zou mijn linkerachterkant destijds met de lekke band een "opdonder" gehad kunnen hebben?

Het is erg vervelend rijden en ik heb ook weinig vertrouwen in de auto op de snelweg...

camino74

Geplaatst door camino74 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 13 jaar geleden

Kan zeker aan de banden liggen hoor, bandenspanning enz.
Natuurlijk is het mogelijk dat je iets hebt beschadigd maar dan moet het wel een flinke tik geweest zijn , ik denk gewoon ander weggedrag plus wat eigen onzekerheid doordat je nog een beetje schrik hebt van wat er is gebeurt.
Even laten controleren en anders binnerkort je zomerbandjes er weer onder.

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

De velgen en banden die eropgekomen zijn, zijn die wel specifiek voor de Ford Ka? ik bedoel, et waarde en maat van de band?

Suc6

camino74 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties.

De velgen die erop zijn gekomen, heeft de desbetreffende garage voor mij van de sloop gehaald, omdat er op dat moment geen winterbanden op voorraad waren voor mijn velgen. De winterbanden zijn wel nieuw en komen van een bandencentrum uit Zwolle. Ik ga ervan uit dat een erkende garage toch wel weet wat de et-waarde en maat van de band moet zijn?

Hoe zit dat met de bandenspanning moet die voor winterbanden dan hoger of juist lager zijn?

Overigens heb ik de auto een jaar geleden tweedehands gekocht en staat het stuur een klein beetje scheef naar rechts. Met de originele velgen en zomerbanden had ik daar geen last van met rijden. De dealer vertelde mij dat de airbag ooit was gecontroleerd en dat met het stuur erop zetten het stuur er iets scheef op is gekomen, maar dat de auto daarna wel is uitgelijnd. Had de auto nu met andere velgen en winterbanden ook opnieuw uitgelijnd moeten worden omdat mijn stuur iets scheef staat? De velgen/banden zijn wel uitgebalanceerd.

Heb vanmiddag geprobeerd 110 km per uur te rijden op de snelweg, maar werd meteen "afgestraft". De auto begon zelfs te slingeren en het lijkt wel dat wanneer een wat grotere auto of busje mij inhaalt, mijn auto als een magneet naar die auto wordt toegetrokken...

tedkroon (0), 13 jaar geleden

Ga er maar van uit dat de velgen niet in orde zijn!

monro (0), 13 jaar geleden

Hey dat klinkt bekend van een scheef stuur na het plaatsen van wintervelgen + banden en ook naar rechts. Heb bij mij het zelfde dat met de zomervelgen het stuur recht staat en nu iets scheef. Ook lijkt het dat hij iets zoekt tijdens het rijden maar niet zo dat het hinderlijk is. Heb achter een krom stabilisatiestang gehad en deze pas vervangen en vanaf die tijd zoekt hij toch iets. Vreemd maar laat het maar zo want t,blijft een ford met vreemde kwaaltjes en slappe onderdelen wat ophanging betreft. Bij ons zouden we zeggen tis bagger voor zo dure auto. Mondeo MK3 Ghia 2.5 24v duurste uitvoering.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.