Ford Mondeo: Auto remt niet goed

Bouwjaar: 1998

Zojuist heb ik de ombouw van een automaat naar een schakelbak uitgevoerd en dat werkt allemaal goed. Bij de proefrit bleek dat de rem niet goed werkt. Hij laat zich diep intrappen en geeft weinig remwerking, geheel anders dan voor de ombouw.
Ik heb de remleiding doorgespoeld en op de rembekrachtiger staat vacuum als ik deze lostrek. Bij de eerste keer trappen voelt de rem slap en kan je ver doortrappen, bij de tweede keer intrappen wordt hij harder. De wielen laten zicht niet blokkeren bij hard remmen, de ABS heb ik niet gevoeld.
Is de hoofdremcilinder lek? Wel raar, daar is niet aan gewerkt, behalve de aansluiting maken met de andere rempedaal.
Wie weet wat er aan de hand kan zijn ?

Dick2187

Geplaatst door Dick2187 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

yvovandijk (0), 18 jaar geleden

wel goed ontlucht ?!? sponzige remmen ?!?
Alle remmen rondom goed ontluchten en liever te veel dan te weinig .... liever nog een half busje olie er bij moeten gooien dan een luchtbel in de leiding !!!

Dick2187 (0), 18 jaar geleden

De hoofdrem cilinder vervangen door een neiwue, dat hielp niet.
Na controle bij Kwik-Fitt bleek de rechter rem voor minder dan 50% remkracht te hebben dan rechts voor.
Ten slotte is bij de dealer in Breda, geconstateerd dat de remklauw verkeerd gemonteerd was. Deze had ik zelf gemonteerd na de ombouw van automaat na schakelbak. Ik vind het vreemd dat het uberhaupt mogelijk is de remklauw verkeerd te monteren, maar gelukkig werkt nu alles goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.