Ford Mondeo: Reinigen van condensor airco

Bouwjaar: 1998

Hallo mensen,

Mijn Mondeo 1.8TD station uit 11-98 heeft een probleempje met de airco. Deze stinkt namelijk vreselijk, zelfs zó erg dat we hem liever niet gebruiken. Uiteraard zet ik de airco altijd op tijd uit, zodat de condensor kan drogen.
Ik heb inmiddels al twee keer de condensor geprobeerd te reinigen m.b.v. inspuiten van een reinigingsmiddel via de luchtinlaat, maar dat had weinig effect. Er rest dus waarschijnlijk een laatste remedie: het handmatig reinigen van de condensor. Ik heb echter geen idee waar de condensor zich bevindt, en hoe deze te bereiken is. Heeft er iemand ervaring en/of nuttige tips voor me, zodat ik de condensor zelf kan reinigen?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Martijn.

Martijn7385

Geplaatst door Martijn7385 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij wil jij de verdamper reinigen en niet de condensor. De laatste is wellicht in of nabij de kachelunit te vinden. Het door jou gebruikte middel heeft hoogstens geleid tot een brandschoon interieurfilter.

Martijn7385 (0), 18 jaar geleden

Hallo Jan,

bedankt voor je reaktie.
Ik wil het deel reinigen wat de lucht koelt, en wat met bacterieën en schimmels vol zit. Ik was altijd in de veronderstelling dat dat de condensor is, maar het kan net zo goed de verdamper zijn...
Ik heb voor het reinigen uiteraard het interieurfilter verwijderd, geheel volgens de instructies op de fles.
Is zo'n verdamper zelf te reinigen? Bijvoorbeeld met een borsteltje ofzo.

Martijn

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Met airco spuitbus slang via condenswaterafvoer onder auto naar de verdamper, goed reinigen, evt. herhalen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.