Ford Scorpio: auto slaat constant af bij vochtig weer

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i autmaat

Kan het zijn dat het probleem in de uitlaat zit,als het goed weer is rijdt hij perfect en is het vochtig of heeft het geregent dan heb ik problemen met starten en statioinair lopen
Zou in de uitlaat de steenwol of glaswol niet voor de uitlaatpijp gaan zitten als het vochtig weer is en dit afsluit???
Heb een nieuwe kabelboom erin laten zetten hele distributie is nieuw.
Heb de auto laten uitlezen,waren geen bijzonderheden.
Kon inderdaad de uitllat zijn zij de garage maar had nog nooit zoiets gehoord.
Het probleem moet van onder de auto komen,want motorisch is hij 100 procent in orde.
Graag U reactie.
Gr
Wim Palmen

wim palmen

Geplaatst door wim palmen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

monro (0), 13 jaar geleden

Ga in het donker met een draaiende motor maar eens met een plantenspuit de bougie kabels enz nat nevelen en kijken wat er dan gebeurt, t,kan zijn dat de kabels zo slecht zijn dat als ze droog zijn ook al doorslaan en dat valt wel op in het donker. Vaak is het ook zo dat hij voor je gevoel steeds minder trekkracht heeft en slechter gaat starten en met vocht wordt het helemaal een drama. Die van mij (V6) waren ook defect en was goed te zien in het donker. De uitlaat lijkt mij vreemd want dan moet hij in het geheel slecht lopen/trekken en ploft er vanzelf wel een demper open.

Succes.

Ron.

master (0), 13 jaar geleden

Ik verdenk ook je bougiekabels, het verhaal van de uitlaat lijkt me van niet.

golfprobleem (0), 13 jaar geleden

Dit is toch een bekend winterverhaal, ik zou alles even inspuiten met van dat bougiekabelspul, dan blijven je bougiekabels droog bij vochtig weer.

Ik had een Seat Ibiza met hetzelfde, de vonken kwamen er bij de bobinestekker uit, even ingespoten en hij deed het weer.

Als je ze bespoten hebt en het helpt niet dan zijn het de bougiekabels, de bobinekabel of de bobine zelf.

Maar dat verhaal van die uitlaat klopt niet, die brand zichzelf leeg tijdens het rijden, daar kan niets inzitten, al zou er glaswol inzitten dan verbrand dat door de hitte.

Ik had een sierra die slecht startte, de startmotorkabel was opengescheurt en zat los. Kijk eens of die kabel storingen veroorzaakt, hij loopt van de accu rechtstreek naar de startmotor.

Soms dan zie je aan een bougiekabel niet of ie opengescheurt is, dan zijn ze uitgedroogd en als ze vochtig worden dan slaan de vonken over en zo loopt ie slecht. De bobinekabel ook.

Marco

wim palmen (0), 13 jaar geleden

Marco zou het ook aan de bdp sensor kunnen liggen,die meet namelijk het bovenste dode punt.
En waar kan ik die vinden
Gr. WIM

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.