Ford Scorpio: Automaat

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2Li

Hallo,

Ik bezit een scorpio automaat uit 1995 waarmee sinds kort het volgende probleem mee heb.

Als de wagen lange tijd vochtig heeft gestaan doet zich het volgende voor, ik start de auto, daarna wil ik hem in de achteruitversnelling zetten dan gaan de toeren dramatisch naar onder (de toerentalmeter gaat dan totaal bibberen) gas geven daar reageert de motor niet geweldig op zet ik hem terug in zijn vrij klimt het toerental weer naar normale waarden.

Als ik daarna een 5 minuten wacht en de toeren wat hoger houd met het gas, kan ik de wagen zonder problemen in zijn achteruit zetten en wegrijden, onder het rijden heb ik geen problemen.

Zelf heb ik niet meer als leken kennis van auto's maar de auto word onderhouden door een automonteur, alleen weet hij deze klacht niet op te sporen.

Hopelijk kent iemand dit probleem


Groetjes, Leon

Spacehound

Geplaatst door Spacehound (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

markyv (0) PRO, 13 jaar geleden

is het oliepeil wel in orde?
automaat olie zet namelijk heel erg uit als het warm wordt, en aangezien na 5 minuten draaien het probleem weg is ....

Spacehound (0), 13 jaar geleden

Hoi,

Ja dat is allemaal in orde, degene wat mijn auto onderhoud is monteur van beroep, ik heb hem net 3 weken geleden een beurt laten geven en hij heeft alles gecontroleerd, ik ben nu naar een vakgarage bij mij in de buurt geweest daar hebben ze me wat tips gegeven om uit te proberen.

Wat ben ik nog achter gekomen:

hij doet dit alleen in zijn achteruit. al ben ik daar niet helemaal zeker van, ik parkeer nu de auto achterstevoren op mijn afrit, en deze loopt schuin naar de straat toe vanaf vrijdag doe ik dit al, en nu gaat het goed, alleen in zijn achteruit duur het wel +/- 10 seconden voordat ik hem voel grijpen in zijn versnelling.

Ik ga hem vanaf maandag weer met de neus omhoog parkeren en dan zien of het euvel terug komt.

Alvast bedankt voor je reactie, toch fijn als men reageert.

Gr, Leon

Spacehound (0), 13 jaar geleden

Probleem ligt in de automaat, iets met oliedrukverlies intern volgens een automaatspecialist, ik laat de auto niet repareren vanwege leeftijd de hoge kosten etc.

gr, Leon

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.