Ford Mondeo: auto start perfect loopt slecht

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Mijn modeo start perfect maar loopt zeer slecht bij koude motor (onregelmatig) en geen reactie als je gas geeft. Eenmaal warm loopt alles redelijk goed zolang je maar niet boven de 100 Km. per uur komt. Doe je dat wel moet je even terugschakelen naar de 4de versnelling (meer toeren) en dan gaat het weer even goed. Ik heb al veel 'verhalen' gehoort als lopen op 3 poten etc. De bougies zijn ook al vervangen. Wie weet waar ik het zoeken moet?

bart2010

Geplaatst door bart2010 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Mausx (0), 13 jaar geleden

zijn de bougiedoppen na het monteren van de bougies goed er op gezet? gebeurt vaak dat er een kap naast zit, lijkt net of ie goed zit.
even het controleren waard.
anders de kabels goed controleren op weerstand en lekkage. even natsproeien met een plantenspuitje en kijken of het ergens gaat vonken.

bart2010 (0), 13 jaar geleden

Beste mensen,
Eindelijk na lang zoeken en vele goedbedoelde maar foute adviezen heb ik het probleem gevonden en opgelost. Ik heb daar geen monteur voor nodig gehad, enkel 1 schroevendraaier.
De oorzaak lag een een luchtmassameter die direct na het luchtfilter komt. De tip die ik kreeg was kinderlijk eenvoudig, trek even de stekker die aan dit apparaat zit los en start de motor. Ik heb dat gedaan en kon in tegenstelling tot eerder met gierende banden wegrijden. De auto trok enorm goed en liet mij zo weten weer dat te doen waarvoor hij bedoeld was, rijden. Met deze kennis naar de garage waar ik er al snel achter kwam dat men de hele unit wil verkopen voor 120 euro. Op de sloop betaalde ik uiteindelijk maar 30 euro en middels 1 schroevendraaier kon ik het apparaat plaatsen (2 klembandjes) stekker er weer in en walla, rijden maar. Bijkomend voordeel is dat het hoge benzineverbruik ook is opgelost.

Eerdere oplossingen van Ford zelf kan ik nu niet meer waarderen. Ford kon dit euvel oplossen voor slechts 600 euro en dat is gezien de werkelijke oorzaak wel even iets anders en riekt naar een vorm van oplichting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.