Ford Mondeo: stationair toerental te hoog

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 zetec

Hallo,

Ik heb samen met de garage ,die mijn auto in onderhoud heeft een groot probleem.
Normaal rijd ik nagenoeg altijd op lpg, maar tijdens de vakantie in Frankrijk heb ik geen lpg kunnen tanken en dus 700 km op benzine gereden.
Na de vakantie ging het stat. toerental steeds hoger lopen. Nu ong. 2500 toeren. Ik ben er mee van Breda naar Eindhoven en terug geweest (ong. 140 km) en volle gastank (30 liter) nagenoeg leeg. Lijkt alsof hij op 2 brandstoffen tegelijk rijdt.Auto staat bij garage en alles is gereinigd.Geen verandering na reiniging.Auto is uitgelezen en alles geeft normale waarden aan. Heeft iemand deze ervaring al eens gehad. Ik wacht gespannen op een eventuele reactie. Bij voorbaat dank.

cabrio1987

Geplaatst door cabrio1987 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

cabrio1987 (0), 13 jaar geleden

Heeft niemand een idee!!

Postie (0) PRO, 13 jaar geleden

Geen vacuum lekkage?
Misschien is de brandstofdruk regelaar lek, komt wel eens voor, deze zit op de brandstofgallerij waar ook de injectoren in zitten. Haal hier de vacuumslang eens vanaf en kijk of er brandstof uit de regelaar lekt met draaiende motor.

mondeogek (0), 13 jaar geleden

nou ik denk dat je de stappen motor eens na moet kijken er zitten er twee in hoor als je teminsten een g3 hebt een tussen de gas slang en een aan de zijkant boven je startmotor van de auto zelf maak die eens schoon met remreiniger wil wel eens helpen

cabrio1987 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor dit advies. De stappenmotor onder de motor heb ik vernieuwd ,auto rijdt beter. Ik heb wat problemen met gas. De 2e stappen motor van de gasslang ,waar zit die precies? Ik heb een 2.0 liter g-3

mondeogek (0), 13 jaar geleden

die zit zoals ik al aan geven had tussen de gasslang van de convurter en het inspuitstuk het is plastiek t stuk met een aansluiting er op voor de elec die draad komt recht van je g3 computerkasje wat meestal onder je dashbordkasje

cabrio1987 (0), 13 jaar geleden

Dank je voor de uitleg. Ga dit weekend eens opzoeken.

cabrio1987 (0), 13 jaar geleden

Heb verdamper laten reviseren. Auto is niet dorstig meer en houdt niet meer in. Alleen zaagt hij nu wat stationair.Komt waarschijnlijk omdat de lambdasonde nu niet meer werkt. Wil de lpg-stappenmotor( na hulp van hier gevonden) en lambdasonde vervangen.Allen bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.