Ford Fiesta: Auto stottert tijdens starten of gassen bij lage snelheden.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb sinds het begin al problemen met de auto, dat deze schokt/stotterd tijdens starten of gasgeven in lage snelheden. Vooral als het vochtig is schokt de auto hevig bij het starten, na paar keer gas geven is het weg.

Bougies en bougiekabels vervangen, brandstoffilter vervangen, en gasklephuis gereinigd. Niet opgelost. Misschien een bobine?

RMF

Geplaatst door RMF (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RMF (0), 12 jaar geleden

Ik las dit:

Door de opening van de rechter ruitensproeier lekt bij iedere regenbui of wasbeurt water naar binnen. Dit water druppelt precies op de bougies en de bedrading van de bobine en kan daar niet weg. Mogelijkheid dat ook de ECU het bedeeft waardoor je geen vonk meer op 2 cilinders.Rond de bougies kan zich roest gaan vormen en in de bedrading van de bobine kan kortsluiting ontstaan. Dit probleem is bekend bij Ford, de oplossing is om de rechter ruitensproeier af te (laten) kitten zodat er geen water meer doorheen kan lekken. Bij elke jaarlijkse onderhoudsbeurt moeten de bougies los worden gedraaid en in worden gevet. Als dit jaarlijks gebeurt, is er niets aan de hand maar zoniet dan krijg je na verloop van tijd de bougies niet meer los. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat de bougies afbreken als er wordt geprobeerd ze er uit te krijgen.

Ook een bekend probleem bij de Fiesta's?

RMF (0), 11 jaar geleden

Niet opgelost, maar kan verwijderd worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.