Ford Fiesta: Ik krijg de multiriem niet op de poelie heen..

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8d

Vraagje,


Ik wil mijn multiriem vervangen maar krijg m er niet over heen. Is het zo dat je de spanrol naar beneden moet houden? Het is de riem die de dynamo en stuurbekrachtiging pomp aandrijft.

p0l06n2

Geplaatst door p0l06n2 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

DNS Car Solutions (0) PRO, 12 jaar geleden

Spanrol ONTSPANNEN en dan MOET ie passen,kan niet missen tenzij je een verkeerde multieriem hebt.(altijd bestellen op kenteken)

Simonshavenaar (0), 12 jaar geleden

Sommige multiriemen bij ford hebben een automatische spanner, een soort armpje met een veermechanisme erachter, hier zit de spanrol op gemonteerd.
Kijk eens of jij ook zo'n armpje hebt, zoja, zet dan een ringsleutel op de bout van de spanrol, en draai het armpje weg zover nodig is.

Controleer ook je span en eventuele meeloop rollen nog even, lagers willen wel eens slecht zijn (ratelen, speling), scheuren in kunststof rollen komt ook weleens voor.

Even hele stomme vraag, heb je de riem wel op de juiste manier erop liggen, ben bij ford ook wel eens in de war geweest met al die verschillende span en meeloop rollen, lijkt of ie op meerdere manieren past.
(Mijn ervaringen zijn overigens bij Ford 1.4 en 1.6 benzine motoren, maar ga ervan uit dat diesel niet veel verschilt)

Reactie op vorige post: bestellen op kenteken klopt ook niet altijd, kunnen niet altijd zien welke opties als bijv stuurbekrachtiging/airco jouw auto heeft, dus altijd oude riem meenemen.
Bij de dealer zullen ze ook al gauw om je chassisnummer vragen om alle gegevens op te vragen, bij universele onderdelen handelaar kan dit niet.

Succes

DNS Car Solutions (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je een multiriem besteld op kenteken danvragen ze vanzelf; heeft ie airco[stuurbekrachtiging? Bij mijn automaterialengroothandel tenminste wel. Maar goed, er zit onder de motorkap ook ergens een gele sticker met "beltrouting"erop daar staat de juiste manier van omleggen op...
Succes!

DNS Car Solutions (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik neem aan dat de auto nog niet klaar is?? Anders zou het fijn zijn als je laat weten of het je gelukt is of niet.. Hulp vragen is ook je oplossing delen!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.