Ford Fiesta: lucht in diesel leiding

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel

goedendag , Wij hebben hier een fiesta diesel van bouwjaar 2004 . Wij hebben de verstuivers er uitmoeten halen ivm lekken via debrandplaatjes. verstuivers eruit laten reinigen nieuwe brandplaatjes , alles gereinigd maar nu blijft er lucht in de leiding komen . heeft er iemand een idee . hebben alles weer los gemaakt en nageken . na het oppompen van de brandstof . krijgen tijdens het starten een flink geknokker .echt te veel lucht in het systeem. heeft er iemand een idee.

alvast bedankt

apalracer

Geplaatst door apalracer (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 12 jaar geleden

hoe kan er lucht in komen als je alleen de verstuivers hebt losgehad??
dat beetje lucht eventueel in de leidingen start je zo weg.

Postie (0) PRO, 12 jaar geleden

Retourleidingen niet beschadigt of de o-ringen hiervan??

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

ik weet niet of deze een handpompje hebben zoals de oudere fords,zo ja heb je toevallig na het monteren handmatig met pompen het zaakje ontlucht?? dan denk ik dat je membraam van je pompje kapot is gegaan,is weleens voorgevallen bij filter wisselen,daarna ontluchten met handpomp en vervolgens was het slecht lopen geblazen,bleek het membraam kapot te zijn gegaan.

jhl (0) PRO, 12 jaar geleden

Er komen haarscheurtjes in de brandstofleidingen onder de luchtfilter. Bij het herstellen van de brandplaatjes vervangen wij automatisch die leidingen mee als die nog nooit vervangen geweest zijn. Kijk eens in die richting.

apalracer (0) PRO, 12 jaar geleden

oke nieuwe opvoerpompje met leidingen vervangen nog niet opgelost .toch maar weer de retourleidingen losgenomen. horen daar 2 afdichtringen te zitten ipv van 1 . dus morgen ff nieuwe bestellen hopelijk is het dan voorbij.

jullie horen het nog , alvast bedankt voor het meedenken

apalracer (0) PRO, 12 jaar geleden

helaas nieuwe retourleidingen gemonteerd maar nog steeds lucht in het systeem. ik snap er ff niks meer van .

vervangen : balg met leidingwerk kunstof , retourleidingen , brandplaatjes , verstuivers laten testen en reinigen,

help wat nu?

jhl (0) PRO, 12 jaar geleden

Domme vraag mss : draait ie normaal of ni?

apalracer (0) PRO, 12 jaar geleden

gaat normaal rond. pakt alleen heel veel lucht. wannneer wij in de balg oppompen komt er geen lucht tenzij ik harder ineens knijp dan een stoot lucht. de lucht wanneer wij de motor starten dan loopt deze van de balg naar de pomp terug dit is toch niet de bedoeling.

apalracer (0) PRO, 12 jaar geleden

vandaag nieuwe balg met leidingen geplaatst ivm dat we daar de lucht zagen komen , nieuw brandstoffilter geplaatst, zelfs een leiding van af de tank naar het brandstoffilter buiten om gelegd maar daar lag het ook niet aan . wij zijn ten einde raad.

Postie (0) PRO, 12 jaar geleden

Zou ik controleren of de o-ringen die in de aansluitingen zitten niet beschadigd zijn, en alle aansluitingen met een dot vet insmeren en monteren.

apalracer (0) PRO, 12 jaar geleden

is opgelost. ze hadden iets te veel benzine getankt en daarna met diesle bij gevuld. en verstuiver bleef open staan dus kon lucht terug in worden geduuwd door de compressie. maar hij rijd weer. wat een .... storing was dit.

bedankt voor het meedenken.

jhl (0) PRO, 12 jaar geleden

thx voor de feedback...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.