Ford Transit Kombi 2010: Auto valt stationair uit bij koude motor

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 63

Beste forumleden,

Recent heb ik een Ford Transit Kombi uit 2010 aangeschaft.
Bij het wegrijden(met koude motor) is mij de auto een aantal keer uitgevallen. Hij neemt dan plotseling geen gas meer aan in de 1 of de 2. Daarna druk ik gelijk de koppeling in maar dan valt hij alsnog uit. Er branden helemaal geen lampjes op het dashboard of iets dergelijks.

Bij een Ford dealer heb ik de motor laten uitlezen maar er waren geen foutcodes te vinden. Wel is er een lek gevonden bij de 1e brandstof injector waardoor er diesel lekt. Volgens de dealer kon dit onmogelijk het probleem zijn en adviseerden ze mij om de brandstoffilter te laten vervangen als goedkope oplossing. helaas heeft dit het probleem niet opgelost.

MikeyDetweiler

Geplaatst door MikeyDetweiler , lid sinds 2 jaar geleden

2 Reacties

oldford PRO, 2 jaar geleden

Heb je de auto particulier gekocht of bij een bedrijf?
In het laatste geval heb je recht op de "wettelijke" garantie en kostenlose reparatie door de verkoper.
Zie: https://www.consuwijzer.nl/garantie-repa...

    De auto heb ik van een handelaar. Ik ben me inderdaad niet bewust van mijn rechten als consument. Ik zit er inderdaad over na te denken om het geld terug te vragen en na een andere auto te kijken omdat dit geen normale slijtage is. - MikeyDetweiler, 2 jaar geleden

oldford PRO, 2 jaar geleden

Je kunt het voorstellen om de koop ongedaan te maken. Maar op dit monet hoeft de verkoper dat nog niet te doen. Wettelijk moet je eerst de verkoper in staat stellen om het defect (of defecten) te repareren.
Kan of wil men niet (alles) repareren, dan heb je recht op ontbinding van het koopcontract.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.