Ford Transit Custom 2020: Tpms niet aanwezig?

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: BLFB, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 125

Beste leden,

Ik heb een vraag. Ik heb een Transit Custom uit 2020 (nieuw). Recentelijk heb ik mijn velgen vervangen voor nieuwe met TPMS. Nu blijkt dat mijn auto dat kennelijk helemaal niet heeft? Volgens mij is dat verplicht sinds 2014, maar ik had verwacht dat het standaard in de auto zou zitten en de nieuwe banden met tpms wel herkend zou worden door de boordcomputer.

In de Ford app zie ik het wel staan maar geeft dan aan geen gegevens beschikbaar.

Volgens de dealer waar ik de banden had gekocht, moet ik Ford bellen om te vragen of ze (via OBD?) softwarematig dat toe willen voegen (TPMS). Iemand enig ervaring hiermee? Of is het een verborgen menu misschien in Sync?

In mijn voertuig gegevens (van de cockpit) zie ik nergens tpms of tyrepressure. Zit het er dan gewoonweg niet op en is dit alsnog toe te voegen?

Greetz Steef

Styvus

Geplaatst door Styvus , lid sinds 2 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Dan zou ik ford Nederland bellen , hun de vraag voorleggen , kijken waar ze mee komen.
Dealer maakt zich er makkelijk vanaf lijkt me , kan het mis hebben natuurlijk.

Styvus, 2 jaar geleden

Ja heb ze ook gemaild, ben benieuwd naar hun antwoord. Lijkt mij dat het wel moet kunnen, software bijwerken want volgens mij zitten alle sensoren etc al aanwezig..

harry4203 PRO, 2 jaar geleden

zitten er in de oude velgen wel sensoren? volgens mij werkt ford nog met indirecte bandenspanningscontrole, dus via abs. kun je in het menu van het instrumentenpaneel niks resetten? (gebuiksaanwijzing)

Styvus, 2 jaar geleden

Nee helaas niet, heb originele Ford tpms eronder laten zetten. Niks in de cockpit te vinden... zie afbeelding:

.

Styvus, 2 jaar geleden

En de oude velgen hadden geen sensoren. In de gebruikshandleiding lees ik dat het er volgens mij wel op moet zitten..... vaag toch

harry4203 PRO, 2 jaar geleden

je moet ff door alle menu's heen scrollen, weet uit mn hoofd niet waar t staat. als het in de gebruiksaanwijzing staat, wordt er toch ook stap voor stap beschreven hoe je een reset uitvoerd?

Styvus, 2 jaar geleden

Nee helaas niks, geen enkele menu toont de bandensensor of wat dan ook over banden...
Software is ook up to date. Ben benieuwd wat Ford gaat zeggen hierover!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.