Ford Transit Kombi 2010: Elektronika

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 63

Er is iets vreemds aan de hand.
- Wanneer ik richting naar rechts geef, gaat ook het lampje van de mistachterlichten branden. Idem dit bij het inschakelen van de achteruitversnelling.
- Verder brand regelmatig het oranje tandwieltje met uitroepteken en het motormanagement lampje (valt dan terug in vermogen)
-de standaard FORD radio CD6000 verliest, wanneer het contact is uitgezet, zijn geheugen en moet ik steeds de key-code ingeven en de geluidsinstellingen herstellen
- ik heb hem in een tuning station laten uitlezen, maar daar is niet echt iets uit voortgekomen, waaruit deze storingen zouden blijken.

shamrock

Geplaatst door shamrock , lid sinds 14 jaar geleden

2 Reacties

oldford PRO, 2 jaar geleden

Voor wat de motor en bak betreft zou ik hem bij een Ford dealer of specialist laten uitlezen.
Dat kan een hoop gezoek, gegis, tijd en geld besparen.

Wat beteft de radio: zijn alle zekeringen nog heel?

Wat betreft de verlichting: Geen beschadigingen aan de kabelboom?
Controleer of de massa nog wel goed contact maakt bij de achterlichten.

Heino4267, 2 jaar geleden

De tip van oldford is correct: leg bij het achterlicht wat ongewenst aangaat een extra massaverbinding aan van het massaspoor op de printplaat (dat loopt van lamp naar lamp naar lamp) naar een blank stuk carrosserie en je bent van je mistachterlicht probleem af.

Je radio moet drie voedingen hebben: constante plus, geschakelde plus en dashboardverlichting. Bij jou komt de constante plus niet aan, waardoor het geheugen niet wordt onthouden. Meet op de voedingen-connector die je autoradio ingaat of daar een constante plus op staat (dus die ook spanning geeft met contact en licht uit): als je die niet vindt, zoek je waarom die geen spanning heeft (inderdaad vaak een zekering: check alle zekeringkasten op defecte zekeringen). Ook hier kan je een tijdelijke extra massaverbinding aanleggen van de metalen achterzijde radio naar massa, maar ik denk niet dat dat het probleem oplost.

Los als laatste het motorprobleem op: het kan zijn dat dit een gemeenschappelijke oorzaak heeft met de andere problemen (zoals een beschadigde kabelboom die je tegenkomt tijdens het speurwerk) en dat je dat meteen meeneemt in de oplossing.

Zodra alles is opgelost behalve het motorprobleem, laat je de auto uitlezen met Ford-compatible uitleesapparatuur: vaak komt er dan een goede indicatie uit voor de oorzaak achter de problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.