Ford Transit 1993: roet uitstoot

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 3, Vermogen (kw): 59

halo ik heb dus een ford transit met een hoge roet uit stoot als ik hem start en de toeren oplaat lopen is er weinig aan de hand ook met stationair rookt hij niet maar als ik ga rijden is het continu een rook pluim. de verstuivers zijn al vernieuwd gebruikt geen olie adentieven toegevoegd maar het probleem blijft is hier een oplossing voor.

ford willfred

Geplaatst door ford willfred , lid sinds 6 maanden geleden

2 Reacties

Elblag, 6 maanden geleden

Zwarte rook uit de uitlaat komt meestal voor bij dieselmotoren. Zwarte rookpluimen of zwarte roetwolken wijzen doorgaans op een probleem met de verbranding of de injectie. Vaak is vervuiling van de motor de oorzaak. Te lang doorrijden wanneer de auto zwart rookt, kan de problemen verergeren.

Verstopt luchtfilter.
Kapotte verstuivers. Gemaakt.
Defecte luchtmassameter.
Kapotte EGR klep.
Defecte turbo
De lagers van de hogedrukpomp worden ook gesmeerd door de diesel,
Vuile motor – Zwarte rook uit uitlaat bij optrekken en wegrijden
De motor verbrandt te veel diesel.


Koolafzetting en vervuiling zijn een andere reden dat een uitlaat zwarte rook kan spuwen. U zult in dit geval met name zwarte rook zien wanneer u hard optrekt of wanneer de motor nog koud is.

De motor schoonmaken is dan een optie. Hiervoor moet deze gedemonteerd worden, wat een tijdsintensief en dus kostbaar werkje zal zijn
Zwarte uitstoot is een aanwijzing voor een te vette verbranding. Het mengsel kan de benzine of de diesel niet meer volledig verbranden. Een deel van de koolwaterstoffen “verkolen” en worden als roet uitgestoten. Hier zijn meestal elektronische mankementen de oorzaak. De lambdasonde . Ook kan de ontsteking verkeerd afgesteld zijn. In elk geval dient hierover duidelijkheid te worden verschaft in de garage. Bij zwarte uitstoot heeft u nog de beste kansen op een voordelige reparatie.

Regelmatig tanken met injector cleaner diesel. Ik zelf doe het vaak 2x per 5000 KM.
Als diesel rijder doe ik om de 5000 km olie verversen.
Toevoeging bij de olie Bardahl Oil Booster met turbo Protect. https://www.garagestore.nl/webshop/barda...
Kijk naar meer mogelijkheid uit naar pro monteurs op deze Problemcar.

ford willfred, 6 maanden geleden

de adetieven die jij noemt zitten er al in ook door de diesel dus zit het toch in de pomp afstelling denk ik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.