Ford Transit 2007: Service reset geslaagd, maar melding komt steeds terug.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: QWFA, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 96

Als we de service reset uitvoeren komt zoals te verwachten is, de melding dat de reset geslaagd is. Conform de instructies zetten we daarna het contact uit en wachten langer dan 2 minuten. Echter wanneer je het contact terug opzet krijg je onmiddellijk terug de melding dat de olie ververst moet worden.

Dit hebben we al ettelijke malen herhaald, steeds met hetzelfde resultaat. En elke keer krijgen we de melding dat de reset uitgevoerd is.

Heeft iemand dit al eens meegemaakt? Kan het zijn dat de PCM niet in slaap gaat nadat het contact wordt afgezet, waardoor de reset niet wordt opgeslagen?

Via diagnoseapparaat krijg ik ook niet de mogelijkheid om te restten. Een oliekwaliteitssensor valt ook niet te bespeuren onderaan het carter. Het betreft verder ook een voertuig met semi-integraal opgebouwde mobilhome.

Alvast bedankt.

Geets

Geplaatst door Geets PRO , lid sinds 1 jaar geleden

2 Reacties

Highway PRO, 1 jaar geleden

Heb je de goede methode? Het is afhankelijk van het type. Je moet een iets andere handeling uitvoeren als er een boordcomputer in zit dacht ik.

Geets PRO, 1 jaar geleden

Ik ga er vanuit dat ze correct is. Want als je de handeling uitvoert zoals aangegeven, krijg je op het instrument steeds de melding de reset geslaagd is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.