Ford FOCUS: Auto valt uit

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FYDA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Hallo mijn ford valt soms uit als ik oprit op ga.
En weer in zijn achteruit wil. Dan valt ie uit soms maar na die tijd start die wel weer wat me ook op valt. Is als de auto loopt en zet de lampen aan.begint die onregelmatig te lopen. Zal iets met dynamo. Het hele probleem kunnen zijn dat die het niet goed op pakt.

David Schutte (1)

Geplaatst door David Schutte (1) (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (200), 6 jaar geleden

Dan begin eens met het (laten) meten van de accuspanning bij 2000 toeren: alles wat je meet onder de 14 Volt is verdacht voor de dynamo.
Als die spanning hoog genoeg is, zou je accu versleten kunnen zijn, ook al start de auto er nog mee.

atte (0) PRO, 6 jaar geleden

Eventueel nog de spanning van de riem (poly-V-riem) controleren (slipt misschien) en zonodig massa-aansluitingen (bijvoorbeeld kabel naar de zekeringkast. Maar ook ik vrees dat je toe bent aan een nieuwe dynamo.

ronny503 (0), 6 jaar geleden

Dat uitvallen van de motor als u een oprit oprijdt kan veroorzaakt worden door te weinig benzine in de tank waardoor de opvoerpomp geen benzine op kan pompen. Als u de verlichting aanzet dan gaat de dynamo de accu bijladen en dat is te merken in het toerental van de motor dus de multieriem slipt niet, het is normaal dat het toerental zakt als de dynamo gaat laden. Edoch als de accu verouderd is wordt ook de capaciteit minder en is het verstandig om de accu eens goed te laten testen want het inspectie oogje geeft enkel de mate van lading aan maar niet de staat van de accu. Fabriek af zijn er accu's geplaatst die net aan zijn qua capaciteit maar bij vervanging is een accu met een hogere capaciteit wel aan te raden.

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Oke ga is op onder zoek uit laat het nog even weten.

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Niewe accu en is weer klaar dankje wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.