Ford FOCUS: Verzwakte verlichting koplampen en verzwakte aanjager tijdens ri

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FXDA, Motorinhoud (cc): 1388, Vermogen (kw): 55

Hallo allemaal,

Hieronder mijn vraag:

Al enige tijd wordt de koplamp verlichting en de aanjager tijdens het rijden verzwakt. Ook is de koplamp verlichting verzwakt bij stationair draaien. Na gas geven wordt het weer normaal. Het grootste probleem is tijdens het rijden verzwakt en daarna weer goed. de ene keer wel de andre keer niet. De dynamo is al vervangen ongeveer 3 jaar geleden en de distributieriem ook vorig jaar. Weet iemand waar dit aan kan liggen en hoe op te lossen.

In afwachting van een reactie,
Alvast bedankt

FoFo99

Geplaatst door FoFo99 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (255), 6 jaar geleden

Begin eens met de accuspanning te laten meten bij stationair en bij 2000 toeren.
Je dynamo laadt (zoals jij het beschrijft) niet voldoende bij, maar het kan ook dat je accu kapot is, ook al start de auto er nog wel mee.

Het meten van de spanningen is een methode om te bepalen waar het aan schort. Daarna kan je gericht verder zoeken naar de oorzaak of meteen het defect verhelpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.