Ford FOCUS: Start motor slaat niet aan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FYDB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Ik heb een Ford Focus uit 2004. Na een aantal dagen stilstaan startte de auto niet meer, je hoorde wel het startrelais tikken, en de wijzers van de klokken gingen op en neer. Dus ik dacht dat de accu dood was, en heb deze vervangen. Hiermee was het probleem nog niet opgelost, dus heb ik ook de startmotor vervangen. Hiermee is het probleem nog steeds niet opgelost, ik kan hem niet gestart krijgen als ik de contactsleutel omdraai, ik krijg alleen maar het tikken van het startrelais te horen.

Als ik de + van de accu direct aansluit op de kabel die naar het startrelais gaat slaat de motor wel aan zonder problemen, dus het probleem zit niet bij de accu of startmotor, maar in het circuit van contactslot naar startrelais. Ik heb een werkplaatshandboek gevonden van een 2002 ford, ik neem aan dat dit hetzelfde is als een 2004. Hierin wordt een relais(K22) omschreven die in de Central Junction Box (CJB) zou zitten. Ik neem aan dat de CJB de box is in de auto aan de bestuurderskant, hierin zit echter geen relais K22. Wel heb ik gecheckt of relais R17(startblokkering) nog goed is, en deze is nog goed.

Heeft iemand een idee waar ik mijn probleem moet zoeken? Waar zit het relais K22? Of bestaat deze uberhaupt niet?

Johanv58

Geplaatst door Johanv58 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

voyager (0), 6 jaar geleden

Is de massa chassis(accu) naar de motor gecontroleerd?Zijn alle aansluitpunten losgemaakt en opgeschuurd(roestrvrij)gemaakt?

Johanv58 (0), 6 jaar geleden

Hallo,

Ik heb de aardeverbinding die direct bij de startmotor zit schoongemaakt en goed bevestigd. Er is een goede aardeverbinding, aangezien de startmotor prima draait als ik het startrelais direct vanaf de accu voedt.

In het elektrisch schema staat een grijze draad die loopt vanaf het startrelais op de startmotor naar een starter relais(K22) in de CJB. ik heb geprobeerd deze draad te volgen zodat ik er achter kan komen waar in de auto dit starter relais zit, maar ik raak de draad kwijt omdat deze in een bos andere draden zit. Weet iemand waar ik dit starter relais(k22) fysiek in de auto kan vinden?

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Zekeringbox onder dashboard, relais #17 (K4)

Johanv58 (0), 6 jaar geleden

Ik heb zekering 17 uitgewisseld met een andere van hetzelfde type, maar helaas geen resultaat. Ik heb een afspraak gemaakt bij de garage, hopelijk kunnen zij het probleem vinden. Ik laat het wel even weten.

Johanv58 (0), 6 jaar geleden

Ik was vergeten de afloop van dit verhaal te vermelden, maar werd er aan herinnerd door een mailtje van problemcar.
De auto heeft bij de garage gestaan, en de garagist ondervond in eerste instantie ook het probleem. Nadat hij de auto een aantal keer had gestart, startte deze voortaan op de normale manier en was het probleem weg. Aangezien er geen probleem meer was, heb ik de auto maar weer meegenomen om te kijken of het probleem terug zou komen. tot op de dag van vandaag heb ik nooit meer problemen gehad. Dus helaas geen idee wat de oorzaak geweest is, maar het lijkt wel opgelost te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.